Baleset-bűnügy

Videón, ahogy a 16 éves fiú csavarhúzóval rabolja ki az idős asszonyt Budapesten

rtl.hurtl.hu

2023. szeptember 1. 10:04

Az elkövetéskor 16 éves fiú csavarhúzóval fenyegette meg a 80 éves asszonyt, majd kirabolta és elvette a mobiltelefonját, a kiskorú tettes ellen vádat emeltek. A rablást térfigyelő kamera rögzítette. 

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy kiskorú férfival szemben, aki tavaly decemberben, egy csavarhúzóval megfenyegetett, majd kirabolt egy 80 éves asszonyt, akinek végül a mobiltelefonját ellopta – közölte a Fővárosi Főügyészség.

Az elkövetéskor 16 éves fiú és ismeretlen társa 2022. december 31-én, fényes nappal a VII. kerületben figyelt fel az utcán sétáló 80 éves, egészségi állapota miatt nehézkesen és lassan járó asszonyra – áll a vádiratban.

Amikor melléjük ért, a férfi pénzt kért tőle, mire az idős nő közölte, hogy csak bankkártya van nála, majd tovább sétált. A fiú követte áldozatát, majd a közeli zebrán odament hozzá, és megpróbálta erővel elvenni a táskáját. Az asszony azonban erősen fogta, így végül nem tudta megszerezni. Ekkor azonban

a fiatal fiú előrántott egy csavarhúzót, amit az idős nő oldalához szorított. Benyúlt a táskája zsebébe, és onnan kivette az asszony 15 ezer forint értékű mobiltelefonját, majd futásnak eredt.

Társa közben figyelte az eseményeket, biztosította a rablást. A fiú a csavarhúzót egyébként a sértett táskájában hagyta. A fiút egy másik lopásnál kapták el, az ügyészség felfegyverkezve, időskorú személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével, valamint közokirattal visszaélés vétségével vádolja, végrehajtandó szabadságvesztés kértek rá a fiatalkorúak börtönében.

Nyitókép: YouTube / Magyarország Ügyészsége

 

#Baleset-bűnügy#rablás#idős asszony#kiskorú elkövető#csavarhúzó#vádemelés#Videó

Címlapról ajánljuk