Baleset-bűnügy

Brutális módon megvertek egy férfit Józsefvárosban, belehalt a sérüléseibe

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 28. 10:05

Hiába mondta, hogy rosszul van, csak másnap hívtak hozzá mentőt.

A Fővárosi Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt emelt vádat két férfival szemben, akik 2022 októberében egy VIII. kerületi lakásban brutális módon bántalmazták egy ismerősüket. Ezután még órákig hagyták szenvedni a magatehetetlen állapotba került férfit, aki végül még a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

Az ügyészség közlése szerint a vádlottak 2022. október 9-én a késő esti óráktól egy józsefvárosi lakásban ittak egy régi ismerősükkel, későbbi áldozatukkal. A vádlottak és a sértett között szóváltás alakult ki, amelynek során az egyik vádlott ököllel arcon ütötte, és a földre lökte a sértettet

Ezután csatlakozott hozzá a társa is, majd már együtt bántalmazták a sértettet úgy, hogy mindketten fölé álltak, és sorozatban, felváltva, testszerte ütlegelték és rugdosták a földön fekvő férfit

– olvasható a közleményben.

A férfi a bántalmazás után a fájdalomtól órákon át nem tudott felkelni, az elkövetőknek pedig hiába szólt, hogy rosszul van. A vádlottak csak másnap, kora délután hívták a mentőket a sérült férfihoz, aki azonban a segélyhívás után perceken belül, még a mentők megérkezése előtt meghalt.

A Fővárosi Főügyészség a két férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja, és velük szemben határozott idejű fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók.

Nyitókép: Ügyészség

#Baleset-bűnügy#bántalmazás#gyilkosság#józsefváros#mentő#megvert

Címlapról ajánljuk