Baleset-bűnügy

Részeg nők élőben közvetítették, ahogyan támadnak a rendőrökre Ferihegyen

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 24. 9:52

Részegen hangoskodott egy anya és lánya a Liszt Ferenc repülőtéren, majd ordibálni kezdtek a rendőrökkel, akikre rá is támadtak. 

Hivatalos személy elleni erőszak miatt indított nyomozást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség egy ukrán állampolgárságú anyával és lányával szemben, akik részegen balhéztak a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren.

A két nő és családtagjaik augusztus 18-án, pénteken este, továbbutazás céljából érkezett Egyiptomból a repülőtérre. A rendőrök figyelmét „ittas állapotukból eredő hangoskodásuk” keltette fel – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség az rtl.hu-val. 

Amikor a rendőrök odamentek hozzájuk, a fiatalabb nő „folyamatosan ordítozva kommunikált a rendőrökkel”, miközben mobiljával élő internetes adásban közvetítette az eseményeket – olvasható az ügyészség közleményében. A nő telefonjának korábbi eltűnése miatt panaszkodott a rendőröknek, majd az egyik rendőr felé rúgott, míg a másik rendőrt meg akarta ütni. Közben édesanyja az egyik rendőrt hátulról tenyérrel halántékon ütötte.

Az ügyészség közlése szerint a két nő a várócsarnok felé távozott, ahol a fiatalabb nő továbbra is több alkalommal támadólag lépett fel a vele szemben intézkedő egyik rendőrrel, amelyhez édesanyja is csatlakozott, és az erősítésként megérkező másik két rendőr felé rúgott, illetve egyiküket el is találta.

A két nőt őrizetbe vették, majd a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte letartóztatásukat.

Nyitókép: MTVA / MTI / Bizományosi: Balaton József

#Baleset-bűnügy#repülőtér#anya#lány#rendőrök#bántalmazás#részeg#liszt ferenc repülőtér#budapest#ittas

Címlapról ajánljuk