Baleset-bűnügy

A budapesti éjszakai élet ismert figurája lehetett az a milliárdos, aki a Margit hídról a Dunába vetette magát

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 10. 6:41

Blikk szerint G. Zoltánt a celebvilág is ismerte.

A Blikk cikke szerint az augusztus 4-én 9 óra 50 perckor a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai által megtalált férfi egy budapesti milliárdos, aki a város éjszakai életének közismert szereplője volt.

A lap azt írja, hogy teljesen értetlenül áll mindenki az 56 éves férfi tragédiája előtt, hiszen G. Zoltán még a közelmúltban is nívós eseményekről osztott meg fotókat a közösségi oldalain.

Blikk szerint G. Zoltánt a celebvilág is ismerte. A lap utánanézett G. Zoltán érdekeltségeinek is, e kapcsán azt írják,

semmilyen hozzá köthető magyarországi vállalkozást nem találtak a nevén, mindössze édesanyja tavaly megszűnt betéti társaságában volt kültag.

G. Zoltán sokáig a Balatonnál, az édesanyjával élt együtt, majd egy (a lapbecslése szerint 110 milliós) budapesti lakásba költözött.

A Blikk a férfi egyik közeli ismerősétől megtudta: Zoltán a várnegyedben üzemeltetett egy művészeti galériát, illetve belsőépítészként is dolgozott, korábban pedig gyertyaöntő üzeme is volt.

Egy valódi milliárdosként mutatkozott. Kifele egy csodát árult magáról, de belül valami nyomaszthatta

– nyilatkozta a lapnak G. Zoltán egyik ismerőse.

Rácz Jenő a Blikknek azt mondta, hogy teljesen sokkolta Zoltán halálhíre, szerinte igazi nagypályás embernek számított, az összes luxusrendezvényen tiszteletvendég volt.

Követte a munkásságomat, én pedig nagyon szeretem a kortárs művészetet, ezért többször is beszélgettünk. Mindig hívott a művészeti eseményekre, néhány alkalommal el is tudtam menni. Nagyon stabil úriember benyomását keltette, depresszió jelét sosem mutatta

– mondta Rácz Jenő.

G. Zoltán halála kapcsán megkeresték a hatóságokat is, hogy a férfi biztosan öszántából ugrott-e a Dunába. A megkeresésükre a BRFK sajtóosztálya közölte: idegenkezűség gyanúja nem merült fel, ezért büntetőeljárást sem indítottak.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Nyitókép: Vízimadarak a Lágymányosi-öböl vizén és hétvégi kirándulók a Kopaszi-gát földnyelvén, késő őszi időjárásban. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

#Baleset-bűnügy#milliárdos#duna#margit híd#öngyilkosság

Címlapról ajánljuk