Baleset-bűnügy

„Kizárt, hogy véletlen baleset érte” – a szomszéd dobhatta ki a harmadikról Mayát, a kiskutyát a XIII. kerületben

rtl.hurtl.hu

2023. augusztus 8. 7:08

A kis bichon-havanese kutya ugatása jó ideje zavarta a szomszédot az állat gazdája szerint.

12 méter magasságból zuhant le egy kutya múlt kedden egy XIII. kerületi társasház ablakából. A gazdái azóta is siratják Mayát, szerintük kedvencük nem magától ugrott ki az ablakon, hanem megölték.

Beregszászi Fatime a Blikknek felidézte: munkába menet vette észre, hogy otthon felejtette a lakáskulcsát, és mivel zárható lépcsőházban, „békés, biztonságos környéken” laknak, megkérte férjét, hogy ne zárja be az ajtót, hogy délben be tudjon menni.

Délelőtt az apuka két kislányukat óvodába vitte, Maya egyedül maradt otthon. Nem sokkal később az állat kizuhant az ablakon, szinte azonnal szörnyethalt.

Gazdája szerint az ablakot ugyan nyitva hagyták a konyhában, viszont a szúnyogháló sértetlen volt, ráadásul a kutya fel sem tud oda magától ugrani. 

Kizárt, hogy véletlen baleset érte 

– fogalmazott Beregszászi Fatime.

A nő nem betörőre gyanakodik, mert nem tűnt el semmi a lakásból. A Blikknek azt mondta: a mellettük lakókkal már két éve, az odaköltözésükkor is problémájuk adódott, akkor többször megfenyegették őket, hogy feljelentést tesznek a kis bichon havanese ugatása miatt.

Beregszászi Fatime feltételezését a többi lakó is elképzelhetőnek tartja, nekik is adódtak már problémáik a szóban forgó szomszéddal. 

Az ügyben feljelentést tettek a rendőrségen, ismeretlen tettes ellen állatkínzás miatt nyomoznak. 

Nyitókép: Unsplash

#Baleset-bűnügy#állatkínzás#kutya#kizuhant#budapest#xiii. kerület#feljelentés#rendőrség#szomszédok

Címlapról ajánljuk