Baleset-bűnügy

Videón a férfi, aki fel akarta gyújtani egy pizzázó szakácsát, majd üldözni kezdte egy késsel

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 28. 12:43

Egy kaliforniai férfi besétált egy pizzázóba, és nem tudni miért, rátámadt az épp pizzatésztát gyúró szakácsra. Leöntötte benzinnel, majd egy késsel üldözni kezdte.

Gyilkossági kísérlet, halálos fegyverrel és gyúlékony anyaggal elkövetett támadás miatt állítanak bíróság elé egy Robert Haight nevű kaliforniai férfit, írja a Fox News.

A kutyáját sétáltató férfi június 25-én, vasárnap, délután 13:45 körül, azaz még nyitás előtt lépett be a Thousand Oaks-i Allegro Pizza étterembe, és odament az egyik alkalmazotthoz, aki épp pizzatésztát gyúrt.

Robert Haight a nála lévő öngyújtó-utántöltőből lespriccelte a szakácsot, aki először azt hitte valami ugratásról, tréfáról van szó. Aztán amikor megérezte a benzinszagot, akkor kezdett menekülni a támadója elől.

A férfi felkapott egy konyhakést és követte a szakácsot a hátsó konyhába. Az étterem biztonsági kamerái rögzítették, ahogy a szakács maga is kést ragad és próbál hátrálni a támadó elől.


A szakács a hátsó kijáraton menekült, ahol szerencséjére egy férfi meglátta, hogy mi zajlik, kipattant teherautójából, és közbelépett. A támadó őt is lelocsolta benzinnel, de a férfi a következő pillanatban leütötte.

A rendőrség letartóztatta a benzines támadót, akinek indítékairól egyelőre nincs információ. Robert Haight 500 ezer dolláros óvadék ellenében védekezhetne szabadlábon, arról nincs hír, hogy letenné-e érte valaki ezt a komoly összeget. A férfi kutyáját egy állatmenhely fogadta be.

#Baleset-bűnügy#bűnügy#egyesült államok#kalifornia#pizzéria

Címlapról ajánljuk