Baleset-bűnügy

Fejbe lőtte az Uber-sofőrt, mert azt hitte, el akarja rabolni Mexikóba

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. június 21. 21:43

Életveszélyes állapotban került kórházba az az Uber-sofőr, akit egy nő azért lőtt fejbe, mert bepánikolt, hogy nem a megadott címre viszi.

A texasi rendőrség letartóztatott egy 48 éves nőt, aki múlt hét pénteken ijedtében lelőtte az Uber-sofőrjét, írja a KFOX14.

Az incidens a Ciudad Juarez mexikói határvárossal szinte összenőtt El Paso-ban történt. A Kentucky állambéli Tompkinsville-ből származó Phoebe Copas a rendőrségen azt vallotta, hogy pánikba esett, amikor az autó az 54-es gyorsforgalmi úton elhaladt egy „Juarez, Mexico” feliratú tábla mellett.

A nő a barátjával készült randevúra egy kaszinóban, és azt hitte, hogy az Uber-sofőr nem a megadott címre viszi, mert el akarja őt rabolni. Ezért elővette a nála lévő pisztolyt, és fejbe lőtte a férfit. Az autó ekkor letért az útról és falnak csapódott.

A nő hívta a barátját, aki segített neki kiszállni az autóból. Amikor a rendőrök kiérkeztek, a nő a földre dobta a pisztolyt.

A nő, miután lelőtte a sofőrt, nem hívta azonnal a 911-es segélyhívót, előbb lefotózta a vérző fejű férfit, majd a képet elküldte a barátjának, áll a rendőrségi jelentésben. Az 52 éves Daniel Piedra Garciát életveszélyes állapotban vitték kórházba, ahol jelenleg is küzdenek az életéért.


A rendőrségi iratokból kiderült, hogy a felüljárón, amerre az autó haladt, nem volt semmiféle lehajtó, amin Mexikó felé lehetett volna eljutni, sőt, az útvonal kifejezetten a címként megadott kaszinó felé vezetett.

Phoebe Copas-t súlyos testi sértés gyanújával tartják őrizetben, egymillió dolláros óvadék ellenében engednék csak szabadlábra.

Az Uber közleményben ítélte el az utas tettét:

Nem tűrjük az erőszakot az Uber platformján, ezért azonnal kitiltottuk az utast, amint tudomást szereztünk a történtekről. 

Nyitókép: El Paso Police Department / KVIA ABC-7 / YouTube

#Baleset-bűnügy#bűnügy#egyesült államok#texas#El Paso#mexikó#uber#fejbe lőtte

Címlapról ajánljuk