Baleset-bűnügy

Öt év börtön kapott a férfi, aki feltörte Obama, Biden és Musk Twitter-fiókját is

rtl.hurtl.hu

2023. június 26. 14:49

A 24 éves elkövető szerint hülye és értelmetlen ötlet volt a fiókok feltörése.

Börtönbe került az Egyesült Államokban az a brit férfi, aki egy Bitcoin-csalás részeként magas rangú politikusok, ismert emberek, milliárdosok Twitter-fiókjait törte fel – írja a BBC.

A liverpooli Joseph O'Connor 2020 júliusában több mint 130 fiókba jutott be, köztük Barack Obama, Joe Biden és Elon Musk profiljához is hozzáfért.

A 24 éves férfi a múlt hónapban bűnösnek vallotta magát a hackelés vádjában.

Pénteken öt évre ítélték kiberbűncselekmények miatt – közölte New York déli körzetének ügyészi hivatala.

A hackertámadás egy nagyszabású Bitcoin-csalás része volt, amely olyan tweeteket generált, amelyekben arra kérték a követőket, hogy küldjenek Bitcoint egy számlára, mert akkor megduplázzák a pénzüket.

Becslések szerint 350 millió felhasználó látta a gyanús tweeteket a platform legnépszerűbb felhasználóinak hivatalos fiókjairól, köztük az Apple, az Uber, Kanye West és Bill Gates profiljairól.

O'Connort, aki a PlugwalkJoe név alatt futott, áprilisban adta ki Spanyolország az Egyesült Államoknak. Rajta kívül három férfit vádoltak meg csalás miatt. 

Az amerikai igazságügyi minisztérium közölte, O'Connor más hacker-bűncselekményeket is bevallott, többek között azt, hogy hozzáférést szerzett egy rengeteg követővel rendelkező TikTok-fiókhoz és zaklatott egy kiskorút.

Nyitókép: George Nikitin / MTI / EPA

#Baleset-bűnügy#twitter#hacker#barack obama#elon musk#joe biden#feltörés#börtön#joseph o'connor

Címlapról ajánljuk