Baleset-bűnügy

Meghalt egy 14 éves fiú a hőség miatt, mostohaapja is életét vesztette, amikor segíteni próbált rajta

rtl.hurtl.hu

2023. június 26. 13:37

A Big Bend Nemzeti Park most arra kéri a túrázókat, hogy ügyeljenek a megfelelő folyadékbevitelre, és kerüljék a túrákat a délutáni órákban, amikor a hőmérséklet helyenként akár 48 fok fölé is emelkedhet. 

Meghalt egy 14 éves fiú és mostohaapja a texasi Big Bend Nemzeti Parkban, miután extrém hőségben indultak kirándulni. A kiskorú rosszul lett és eszméletét vesztette, mostohaapja pedig autóbalesetben halt meg, amikor segítségért ment – írja a Sky News.

Borzasztó hőségben indult el a család, akár 48 fok is lehetett a napon. A tinédzser fiú rosszul lett az izzasztó melegben, így a 21 éves bátyja próbálta elcipelni biztonságos helyre. A gyerek 31 éves gondviselője elment segítségért, azonban autóbaleset érte az úton.

A hatóságokat péntek este 6 óra körül riasztották, azonban a bajbajutott fiú életét vesztette, mire megérkezett a parkőrökből és az amerikai határőrség ügynökeiből álló mentőcsapat. Az idősebb testvér sértetlenül megúszta a tragédiát. Ugyanakkor fontos leszögezni, hogy az elhunytak halálának okára nem derült fény azonnal.

A nemzeti parki szolgálat arra figyelmeztet, hogy a texasi Marufo Vega ösvény nagyon veszélyes tud lenni az elképesztő meleg miatt, ezért arra kérik a túrázókat, hogy ügyeljenek a megfelelő folyadékbevitelre, és kerüljék a túrákat a délutáni, halálos hőségben.

Nyitókép: Education Images / Universal Images Group via Getty Images

#Baleset-bűnügy#texas#nemzeti park#tragédia#hőség#haláleset

Címlapról ajánljuk