Baleset-bűnügy

Nem ápolta beteg nagymamáját, emberölés miatt 12 év fegyházat kap a férfi

rtl.hurtl.hu

2023. június 14. 19:35

A bíróság védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölésben találta bűnösnek azt a férfit, aki nem gondoskodott beteg nagymamájáról, melynek következtében az asszony életét vesztette. 

A Fővárosi Törvényszék tizenkét év fegyházbüntetésre ítélte azt a férfit, aki nem gondoskodott mozgásképtelen nagymamájáról, így mulasztása miatt meghalt az idős asszony – írja az MTI.

A bíróság szerdai közleményében az áll, hogy a férfit védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölésben találták bűnösnek. Az ítélet szerint miután az elkövető betöltötte a 18. életévét, 2019-ben ben a több súlyos alapbetegségben szenvedő nagymamájához költözött azzal, hogy a lakhatásért és eltartásért cserébe segít a háztartásban, gondoskodik róla. 

Az idős asszony 2020 áprilisában került kórházba, majd néhány nappal később hazaengedték, viszont már nem volt képes az önellátásra, az ágyából sem tudott felkelni. 

Unokája azonban nem gondoskodott nagymamájáról, akinek állapota emiatt rohamosan romlani kezdett.

Az asszony lányának kellett rendőri kísérettel bejutni a nő lakására, ahol életveszélyes állapotban találtak rá. Kórházba szállították, ám az orvosok már nem tudták megmenteni az életét. A törvényszék megállapította, hogy

az asszony halálához betegségei vezettek, amit azonban felgyorsított a szándékosan elmulasztott ápolás.

A bíróság figyelembe vette, hogy bár a sértett halálához a férfi tudatos mulasztása vezetett, ez a koronavírus-járvány első évében, a lezárások alatt történt. Ugyanakkor súlyosító körülményként értékelték, hogy hozzátartozója sérelmére követte el a bűncselekményt.

Nyitókép: rtl.hu

 

#Baleset-bűnügy#nagymama#ápolás#fegyházbüntetés

Címlapról ajánljuk