Baleset-bűnügy

Hatalmas robbanás volt egy soproni társasházban, fotók a helyszínről

rtl.hurtl.hu

2023. május 9. 6:30

Statikussal állapítják meg ma, hogy visszatérhetnek-e a lakók az épületbe.

Robbanás történt Sopronban, a Kossuth Lajos utca egyik háromszintes társasházában hétfő éjszaka, egy ember súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett – közölte Németh Ramóna, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel kedden.

A robbanás egy tizenkét lakásos társasházban történt, ami miatt a lakóknak el kellett hagyniuk az épületet. Nekik máshol kerestek szállást éjszakára.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a robbanást. 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a honlapján azt közölte: tizennyolc lakó elhagyta az ingatlant, egy embert a tűzoltók kísértek le, egyet pedig még a tűzoltók kiérkezése előtt a járókelők hoztak ki.

A robbanás következtében több parkoló autó is megrongálódott.

A SopronMédia információi szerint vélhetően gázrobbanás történt. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere azt mondta, hogy a ház lakóit az éjszakára az önkormányzat a saját költségén szállásolja el a Lővér Hotelben.

A lakókat ezt követően egyenként visszakísérték lakásaikba, hogy magukhoz tudják venni a nélkülözhetetlen tárgyaikat. Az épületet egész éjszaka a rendőrség őrizte, ma pedig statikussal állapítják meg, hogy mennyire biztonságos a ház. 

 

 

#Baleset-bűnügy#sopron#robbanás#társasház

Címlapról ajánljuk