Belföld

Hatvan ember életét teszik pokollá a bérlők Budán: bútorokat dobálnak ki az ablakon, fegyverrel fenyegetőznek

rtl.hurtl.hu

2023. június 2. 6:33

A rendőrség rendszeresen elviszi a családfőt, de csak pár napos elzárásra.

Bútorokat dobálnak ki az ablakon, fegyverrel fenyegetőznek, a nap nagy részében pedig mulatnak üvöltő zene mellett annak a családnak a tagjai, akik albérlőként megkeserítik Budán egy egész társasház életét – írta a Blikk

A rendőrség rendszeresen elviszi a családfőt, de csak pár napos elzárásra. Az albérlők egy trükkel szerezték meg a lakást, a jelenlegi tulajdonos sem tud ellenük tenni semmit, ráadásul ő is fél.

„Az egyik lakás idős tulajdonosát rávette az unokája, hogy az egyik szobát adja ki nekik albérletbe. Mivel a néninek tartozásai voltak, belement” – mondta a Blikknek az egyik, névtelenséget kérő lakó. Az idős asszonnyal olyan szerződéseket írattak alá, amikről állítása szerint nem is tudott. Elküldték, hogy ne zavarjon, míg beköltöznek, ám 

mire visszajött, lecserélték a zárakat, kénytelen volt másnál fedelet találni a feje fölé.

A rendőrség csak a garázda jellegű, rendzavaró esetekre reagál – azokra a lakók szerint is azonnal –, de a bérlemény polgárjogi szerződésének ügye nem tartozik a hatáskörükbe. A társasház közös képviselője szerint a lakók birtokvédelmi eljárást is kezdeményeztek, de egyelőre ez sem vezetett eredményre. Az önkormányzat szerint folyamatban van a kérvény értékelése, ám az ügyről annak lezárultáig többet nem mondhattak.

„Nem tagadom, néha vehemens, hangos vagyok, ilyen a természetem, ha felbosszantanak akkor meg pláne, rongálás és garázdaság miatt voltak ügyeim, a múlt héten köröztek, most nem” – mondta a bepanaszolt albérlő a Blikknek. Hozzátette: szerinte nem hangosabbak, mint mások. 

Nyitókép: Illusztráció – Fotó: Pixabay

#Belföld#társasház#lakó#együttélés

Címlapról ajánljuk