Baleset-bűnügy

Elképesztő videó: Fél Szombathelyen keresztül üldöztek egy ámokfutó autóst a rendőrök, de meglógott

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. február 21. 11:44

Végül azonosították, és mégis elfogták. Mint később kiderült, a sofőr nem véletlenül fogta menekülőre, amikor egy tiloson áthajtás miatt meg akarták állítani.

Bilincsbe verve vették őrizetbe azt a 33 éves szombathelyi férfit, aki valóságos autós ámokfutásba kezdett a Vas megyei megyeszékhelyen. A bilincselést megelőző autós üldözésről a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden közzétett egy videót, amit a rendőrautó fedélzeti kamerája rögzített.

Az üldözés azzal kezdődött, hogy a fehér Audi A3-mal hajtó sofőr Szombathely belvárosában egy piros lámpánál belső sávból balra kanyarodott, éppen az ott álló rendőrök orra előtt.

A rendőrök utánaindultak, bekapcsolva a civil rendőrautó figyelmeztető jelzéseit. A szabálytalan sofőr azonban nem lassított, épp ellenkezőleg: a gázra lépett. A délutáni nagy forgalomban több kereszteződésen is nagy sebességgel hajtott át, a lámpák tilos jelzését figyelmen kívül hagyva, arra kényszerítve a forgalom többi résztvevőjét, hogy az ütközés elkerülése érdekében lehúzódjon, félreálljon, vagy vészfékezzen.

 

A menekülő sofőr kilenc tilos jelzésen hajtott keresztül megállás nélkül, emellett többször hajtott át zebrán úgy, hogy nem lassított, illetve a záróvonalat többször átlépve veszélyeztette a szabályosan közlekedőket.

A férfi végül meglógott, a rendőrök azonban rövid időn belül azonosították és elfogták. Mint kiderült, nem véletlenül menekült: egyrészt nem volt jogosítványa, másrészt feltételesen volt csak szabadlábon (úgynevezett reintegrációs őrizetben), harmadrészt több rendőrkapitányság is folytat ellene büntetőeljárást közlekedési és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság több rendbeli közúti veszélyeztetés bűntett, valamint eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntett miatt folytat eljárást a szombathelyi férfi ellen.

#Baleset-bűnügy#bűnügy#szombathely#ámokfutó#autós üldözés

Címlapról ajánljuk