Baleset-bűnügy

A kunfehértói nő levágott a hajából egy tincset, hogy kiszabadítsa magát a roncsból

rtl.hurtl.hu

2023. február 2. 10:52

A fiatal sofőrt baleset gondatlan okozásával gyanúsítják.

A kiskunhalasi rendőrök vádemelési javaslattal küldték tovább azt az ügyet, amely során egy balesetben öt fő sérült meg. A fiatal vétkes sofőr egy fiatal nő, aki a rendőrség szerint még a hajából is levágott egy darabot, mert a tincsei beszorultak egy fa és az általa vezetett jármű közé.

Közúti közlekedési baleset történt 2022. július 2-án 22 óra 50 perckor Kiskunhalas külterületén, az 53-as számú főúton. Egy 21 éves kunfehértói nő egy Opellel az út 60-as kilométerénél, egy balra ívelő útkanyarulatban lesodródott az útpadkára, majd az árokba hajtott.

– írja a Police.hu.

A kocsi felborult és egy fának ütközött, a baleset során az autóvezető, valamint három utasa – két 16 éves lány és egy 19 éves fiú –könnyebben sérült, míg egy negyedik utas, egy 20 éves férfi súlyos sérülést szenvedett, neki a csigolyája sérült. Kiderült, hogy a fiatal, kevés vezetői gyakorlattal rendelkező sofőr nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg a sebességét.

Kihallgatása során elismerte, hogy hibázott: nem volt rutinja az éjszakai vezetésben, illetve későn észlelte a kanyarívet, ezért nem tudta az autót az úton tartani. 

Azt is elmondta, hogy az oldalára dőlt járműből először nem tudott kimászni, mert a fa és a kocsi közé szorult a haja, amiből le kellett vágnia egy darabot ahhoz, hogy szabadulni tudjon.

A fiatal nőt a közlekedési vizsgálók közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével gyanúsítják. Ügyében a nyomozás befejeződött, ellene vádemelést javasolnak.

Nyitókép: illusztráció / Getty Images

#Baleset-bűnügy#tincs#haj#kunfehértó

Címlapról ajánljuk