Baleset-bűnügy

Börtönben ülve, magukat bírósági végrehajtónak kiadva csaltak ki 2,5 millió forintot

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2022. október 20. 10:57

A szabadságvesztésüket töltő férfiak több mint egy évig hívogatták telefonon áldozataikat.

Egy hatfős banda ellen emelt vádat a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség, a vád szerint ugyanis a bűnözők nem létező végrehajtási eljárásokra hivatkozva csaltak ki 2,5 millió forintot 2019 júniusa és 2020 októbere között, közölte az ügyészség.

A vádlottak közül négy férfi volt a banda magja, ők más bűncselekmények elkövetése miatt a rájuk jogerősen kiszabott szabadságvesztésüket töltötték egy meg nem nevezett börtönben. A négy férfi közös cellában volt elhelyezve, és azt találták ki, hogy bírósági végrehajtónak adják ki magukat, és telefonon pénzt csalnak ki másoktól.

Áldozataikkal telefonon azt közölték, hogy lejárt tartozásuk van, amelyről nem tudnak, mert nem vették át az erre vonatkozó küldeményeket. Ezután megfenyegették őket, hogy amennyiben a tartozás összegét nem utalják át azonnal, végrehajtók, rendőrök mennek a lakásukra.

Volt két kinti segítőjük is, ők bankszámlát nyitottak a kicsalt pénzeknek, illetve rendszeresen feltöltötték a börtönben ülő négy férfi telefonjainak egyenlegeit.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével és vétségével vádolja a banda tagjait. Mivel egyikőjük kivételével mindannyian többszörösen visszaeső bűnelkövetők, elítélésük után feltételesen sem kerülhetnek szabadlábra.

#Baleset-bűnügy#bűnügy#börtön#csalás#bírósági végrehajtó

Címlapról ajánljuk