Baleset-bűnügy

Felidegesítette egy ismerőse, ezért vascsővel agyonvert egy kiskutyát az ittas férfi

rtl.hurtl.hu

2022. október 7. 12:16

A szomszédokra is rátámadt egy kaszával, amikor megpróbálták leállítani.

Egy ittas férfi 2022. július 6-án kora este egy fiatalkorú ismerősével összeveszett a Csongrád megyei Bakson. A férfi azt mondta, hogy a lány hazugságot terjeszt róla. A szóváltás tettlegességig fajult, aminek következtében a lány elesett. A dulakodás közben a lánynak eltört az ujja – idézi fel a nyári estén történteket a rendőrség pénteki közleménye. Az ügyről azért adtak hírt, mert lezárták a nyomozást.

A férfi a lány bántalmazása után hazament, és az udvaron egy vascsővel kezdte ütlegelni kutyáját és annak kölykeit. A bántalmazás következtében egy kiskutya elpusztult, és másik kettő is súlyosan megsérült. Az esetet látva két szomszéd próbálta megállítani a férfit. Ekkor egy kaszát vett elő, és az utcán fenyegette meg szomszédasszonyát és annak fiát.

A férfi ellen súlyos testi sértés bűntette, állatkínzás bűntette és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt indult eljárás a Kisteleki Rendőrkapitányságon, az ügyet lezárták, és vádemelési javaslattal továbbították az ügyészséghez.

Nyitókép: A bántalmazott kutyakölykök egyike – Fotó: police.hu

#Baleset-bűnügy#ittas#garázdaság#testisértés#állatkínzás

Címlapról ajánljuk