Baleset-bűnügy

Addig térdelt a vizsla nyakán, amíg el nem pusztult, miközben a gazdája kérlelte, hogy hagyja abba

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 28. 19:08

Egy kiskutya támadta meg a pórázon sétáltatott vizslát, ebből lett a baj. A tettes beismerte a bűncselekményt.

Megölt egy vizslát egy férfi Kunszentmártonban úgy, hogy addig térdelt a nyakán, amíg az meg nem fulladt, írja a rendőrség honlapja.

Még áprilisban történt az eset: egy helyi lakos a településről kifelé haladva 

sétáltatta pórázon és hámon lévő, fegyelmezetten közlekedő vizsláját, mikor egy kistestű kutya odarohant hozzájuk, és megtámadta az állatot.

A vizsla elkapta a támadó ebet, és a szájában tartotta. Ekkor egy férfi odaszaladt az állatokhoz, fejbe rúgta a vizslát, és mivel az nem engedett a szorításból, nagy erővel rátérdelt a nyakára, és folyamatos nyomás alatt tartotta.

A vizsla elengedte a támadóját, de a férfi tovább térdelt az állaton, egészen addig, amíg az nem mozdult. A kutya gazdája pedig többször kérte, hogy engedje el kedvencét. A vizsla a helyszínen elpusztult.

A gyanúsítottként kihallgatott 38 éves férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. Az eljárás során kirendelt állat-egészségügyi igazságügyi szakértői vélemény szerint az állat az őt ért stranguláló (elszorító) hatások és az őt ért ütések együttes hatása következtében pusztult el. Az ügyészséghez állatkínzás elkövetése miatt érkezett a vádemelési javaslat.

Nyitókép: Getty Images

#Baleset-bűnügy#vizsla#kutya#megöl#állatkínzás#rendőrség

Címlapról ajánljuk