Baleset-bűnügy

Videóra vették, ahogy kiszáll a kocsiból, és fellöki a biciklis futárt – 150 ezres büntetést fizet a dühös autós

rtl.hurtl.hu

2022. június 3. 17:41

Előzőleg a futár ráütött a kocsira. A Nagykörúton történt eset miatt az autóst gyorsított eljárásban állították bíróság elé.

Rátámadt egy sofőr egy kerékpáros futárra, aki ezt megelőzően ráütött a kocsijára.  A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a 38 éves férfit gyorsított eljárásban bíróság elé állította, akit a bíróság 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélt.

A tettes egy márciusi délután a Szent István körúton autózott a Margit híd felől a Nyugati pályaudvar irányába. A Jászai Mari tér környékén elhaladt egy kerékpáros ételfutár mellett. A futár ráütött az autó tetejére, majd tovább hajtott.

A sofőr ezen felháborodva a kerékpáros után ment, a körúton utolérte, beállt elé az autójával, majd kiszállt, megragadta a futárt a karjainál és lökdösni kezdte a járda irányába, végül egy nagyot lökött rajta, amitől a futár elesett. A támadó ezt követően elhajtott a helyszínről.

A férfit gyorsított eljárásban állították bíróság elé. Bűnösnek mondták ki garázdaság vétségében, és ezért 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélték.

Nyitókép: Getty Images

#Baleset-bűnügy#biciklis#futár#fellök#támadás#autó#budapest

Címlapról ajánljuk