Baleset-bűnügy

Részegen, sörösüvegekkel verekedett a kocsmában, életfogytiglant kaphat

rtl.hurtl.hu

2022. június 2. 12:46

Videón is megörökítették az esetet.

Késő este ittasan, egy kisebb rokoni-baráti társasággal jelent meg az egyik Pápa közeli falu csárdájában egy férfi 2019 novemberében. Ott tovább ivott, majd mintegy húsz perc elteltével összeszólalkozott egy másik vendéggel, akit szidalmazott és megöléssel fenyegetett.

Később pedig sörösüvegekkel támadt rá.

A csárda tulajdonosa először rászólt a vádlottra, de ez hatástalan maradt. A férfi egyre hangosabban kiabált és többször a sértett tarkóját, pólóját is megfogta. A sértett ezek után másokkal kezdett beszélgetni, mire az elkövető egy teli sörösüveggel úgy fejbe ütötte, hogy az üveg darabokra tört.

Ezek után a továbbra is agresszív vádlottat kitessékelték a vendéglátóhelyről, ám a férfi pár másodperc múlva visszatért, és egy másik sörösüveget vett a kezébe. Ekkor többen ismét kitolták a bejárati ajtón, ám a vádlott visszament, és folyamatos kiabálás, valamint fenyegetések közepette nagy erővel az asztal széléhez ütötte az üveget, amely az üvegnyaktól lefelé szilánkosra törött.

Az elkövető ezután a szilánkos, hegyes üvegnyakkal megindult a sértett felé, és lendületből annak felsőteste, illetve nyaka irányába szúrt. A férfi a támadója elől hátralépett, s hogy a szúrásokat megakadályozza, elkapta a karját, majd a földre rántotta az elkövetőt, aki még ezek után is próbálta megszúrni.

Szúrásai végül a sértett egyik alkarját, valamint a vállát érték. A vádlott egyébként még hassal a földre szorítva is támadt, melynek során megvágta a sértett lábszárát, és elsőre még az sem tartotta vissza, hogy két vendég a további bántalmazás megakadályozása érdekében egy székkel fejbe ütötte, illetve megrúgta. A férfit végül kivezették a csárdából, írja az ügyészség közleménye.

Az ügyészség az erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő elkövetővel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.

Nyitókép: Ügyészség

#Baleset-bűnügy#kocsma#verekedés#részeg#sör#üveg#szék

Címlapról ajánljuk