Baleset-bűnügy

Vizsgálják, hogy a mentősök miatt halt-e meg a beteg a mentőautóban

rtl.hurtl.hu

2022. április 27. 9:01

Meg akarták leckéztetni, de úgy beverte a fejét az 52 éves lajosmizsei férfi, hogy belehalt a sérülésbe. 

Nyomozást indított a rendőrség egy 52 éves lajosmizsei férfi halála miatt, aki egy mentőautóban halt meg, miután a járművet nagy sebességnél a sofőr lefékezte, hogy „megleckéztessék” a beteget – írta a Blikk. A fékezés miatt Lakatos István úgy beverte a fejét, hogy a mentőautóban meghalt. A sofőrt és a 19 éves ápolót a lap információi szerint az eset után azonnal elbocsájtották.

A Blikk cikke szerint a tüdőbetegségtől szenvedő férfihez április 4-én hajnalban hívtak mentőt, mert nagyon fulladt. A férfi testvére a lapnak elmondta: pár órával később már a rendőrök kopogtak nála, közölve, hogy a férfi meghalt.

A Blikk információi szerint a két mentős eleinte azt mondta a rendőröknek, hogy azért kellett lefékezni a mentőautót, mert egy állat átszaladt előttük az úton, de a járműben készült hangfelvétel hamar lebuktatta őket. A mentősök azért akarták megleckéztetni, mert úgy ítélték meg, hogy ittas volt – írta a Blikk.

A lap úgy tudja, hogy az esettel kapcsolatban indított vizsgálatban már megállapították, hogy Lakatos István halálának nem volt köze a beteg ellátását igénylő alapesethez, és a rendőrség büntetőeljárásban vizsgálja az ügyet.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a Blikknek megerősítette, hogy eljárást folytatnak a férfi halálának ügyében, de ennél több információt nem közöltek. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője pedig csak annyit közölt, hogy a mentők azonnal értesítették a rendőrséget, a halál okának, az eset körülményeinek tisztázása érdekében eljárás folyik.

Nyitókép:  majorosl / GettyImages

#Baleset-bűnügy#mentő#mentősök#mentőautó#haláleset#fékezés#lajosmizse

Címlapról ajánljuk