Baleset-bűnügy

Százmilliós pert indít a várpalotai hintabaleset áldozatának családja

rtl.hurtl.hu

2022. április 13. 10:58

Máthé Krisztofer maradandó fogyatékossággal járó koponyasérülést szenvedett.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, februárban ítélet született a 2017-es, várpalotai hintabaleset ügyében. Máthé Krisztofer maradandó fogyatékossággal járó koponyasérülést szenvedett, amikor a 80 km/h sebességgel forgó vidámparki kalapácshinta egyik karja leszakadt, ő pedig 33 méter magasból, több, mint 10 méterre a gépezettől az útpadkára zuhant. A Veszprémi Járásbíróság ítélete nem jogerős, a vádlottak fellebbeztek, másodfokon folytatódik majd tovább az ügy. 

A Blikk értesülései szerint Máthé Krisztofer családja beperli a hinta üzemeltetőjét, egyben annak tulajdonosát és a szerkezet működését ellenőrző mérnököt. A lapnak Dr. Karkosák Balázs, a család jogi képviselője megerősítette: a napokban benyújtja a keresetet, amiben 100 millió forintot meghaladó összeg megfizetésére kérik kötelezni a felelősöket. 

„Nemrég sajnos ismét rosszul lett, és összeesett, ezért mentőt hívtam hozzá. A jobb oldalára kicsavarodott és a szemei felakadtak. Remegett, de nem habzott a szája. Epilepsziához hasonló rohama volt, ezért egy hosszabb kivizsgálás vár rá. Azóta a járása se a régi, folyton szédeleg” – mesélte az áldozat édesanyja. 

A Fókusz riportját itt nézheti meg:


Nyitókép: RTL

#Baleset-bűnügy#hintabaleset#per#kártérítés#várpalotai hintabaleset

Címlapról ajánljuk