Baleset-bűnügy

Eladta unokája autóját százezer forintért a nagymama, sikkasztással vádolják

Mohos MátéMohos Máté

2022. február 15. 10:28

A 72 éves nőt közokirat-hamisítással is vádolják, pénzbüntetést javasol az ügyészség.

Nagymamája nógrádsági udvarán parkoltatta autóját egy férfi, mivel még nem szerzett jogosítványt. Később Budapestre költözött, és megromlott a viszonya a 72 éves nővel.

A nagymama ezért 2021 januárjában úgy döntött, túlad az autón. Az adásvételi szerződésre odahamisította az unokája aláírását, a vevő pedig később ezt használva íratta át nevére azt a kormányhivatalnál – közölte kedden az ügyészség.

Az idős nő az autó eladásával százezer forint kárt okozott unokájának. Emellett tisztában volt azzal is, hogy az általa hamisított szerződés felhasználásával a vevő a járművet a nevére fogja íratni. 

Így magatartásával hozzájárult ahhoz, hogy a közhiteles hatósági gépjármű-nyilvántartásba valótlan adatokat jegyezzenek be.

Az ügyészség – az unoka és a nagymama között eredménytelenül végződött közvetítői eljárást követően – az idős nő ellen sikkasztás vétsége és közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat. Pénzbüntetést kérnek a nőre.

A vevőtől a gépjárművet lefoglalták, és visszaadták a tulajdonosnak, így az unoka kára megtérült. Azonban a nagymama az autó vételárával, mintegy százezer forinttal gazdagodott, ezért az ügyészség vagyonelkobzás alkalmazására is indítványt tett.

Nyitókép: rtl.hu

#Baleset-bűnügy#autó#nagymama#sikkasztás#unoka#viszony#bejegyzés#kormányablak

Címlapról ajánljuk