Baleset-bűnügy

A vasúti sorompót áttörve menekült az érkező vonat elől egy autós Putnokon

rtl.hurtl.hu

2022. január 30. 8:04

Nem vette észre a tilos jelzést, és a leeresztett sorompót. 

A rendőrség közlése szerint csak a szerencsén múlt egy 53 éves nő élete, aki autójával a leeresztett sorompó és tilos jelzése ellenére hajtott be egy vasúti átjáróba Putnokon. A nő az érkező tehervonat elől a szemközti sorompót is áttörve menekült el.

A police.hu-n olvasható beszámoló szerint az eset szombaton, reggel kilenc óra után történt. A nő a rendőröknek azt mondta, hogy a vakító napfény miatt nem vette észre a leeresztett sorompót és a fénysorompó tilos jelzését. Szerencsére a közelgő vonatot már meglátta, és sikerült időben lemenekülnie a sínekről.

Fotó: police.hu

A rendőrség közlése szerint az esetben senki sem sérült meg, de csak a szerencsén múlt, hogy a baleset nem követelt súlyos sérülést, vagy emberéletet.

A police.hu-n közzétett fényképek tanúsága szerint az autós szélvédője betört, amikor nekiment a sorompóknak. A jármű első ülései üvegszilánkokkal voltak tele.

Fotó: police.hu

A megrongálódott biztonsági berendezések helyreállításáról a vasúttársaság szakemberei gondoskodtak – közölte a rendőrség.

Az Ózdi Rendőrkapitányság az eset kapcsán vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésnek gyanúja miatt rendelt el nyomozást, és vizsgálja a baleset körülményeit.

A rendőrség az esettel kapcsolatban arra figyelmeztette az autósokat, hogy téli időjárás során a napsütés okozta közlekedési nehézségek miatt jól alkalmazható a napszemüveg és a gépjárműben elhelyezett napellenző is.

Nyitókép: police.hu

 

#Baleset-bűnügy#Belföld#vasúti átjáró#sorompó#putnok#rendőrség#tehervonat#autós

Címlapról ajánljuk