Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban

Megkezdődött a megtévesztés és a mentális hadviselés az RTL-en – minden, amit Az Árulókról tudni kell

rtl.hurtl.hu

2023. november 21. 13:05

Egy különleges, Tudor-stílusú kastélyban 22 híresség vállalkozott arra, hogy árulóként vagy ártatlanként belevesse magát a nyomozásba és a gyilkolásba az RTL vadonatúj krimi-realityjében. Milyen szabályok szerint zajlik Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban? Hogyan készültek fel a hírességek ezekre a mentális és fizikai kihívásokra, és egyáltalán milyen élmény volt részt venni a műsor felvételein?

22 híresség mit sem sejtve ült fel a Nádasdladányba tartó vonatra, hogy eljusson egy ódon stílusú, rejtélyes kastélyba. A különleges helyszínen Árpa Attila várt rájuk, hogy azonnal mozgásba lendítse az eseményeket és vele együtt a játékosokat is. Az utazás és a kastély felfedezése közben mindenki kedvesen fordult a másikhoz, hiszen ekkor még egyetlen gyilkos sem bujkált közöttük… de ez nem tartott örökké.


A kastély ura, a játékmester, Árpa Attila a nap végén kiválasztott három árulót. Ettől a pillanattól kezdve senki sem bízhatott senkiben, hisz a legártatlanabbnak tűnő játékos is áruló lehetett.

Az árulók az első éjszakán letették esküjüket, majd megismerték egymást, és eldöntötték, hogy ki legyen az első áldozatuk. Az árulóknak ugyanis ez a feladatuk: éjszakáról éjszakára kiválasztani egy ártatlant és végezni vele. Mindezt úgy kell véghez vinniük, hogy senki se gyanakodjon rájuk. Végig titokban kell tartaniuk gyilkos identitásukat, sőt gyilkos társaikat sem leplezhetik le.  


Az ártatlanoknak egyetlen lehetőségük van az árulók megállítására: ha a kerekasztal-szertartáson kiszavazzák őket. Ez a szertartás nem szimpátiáról szól, hanem arról, hogy kiderüljön, ki lehet gyilkos.  

A műsor felvételei teljesen átalakították a hírességek életét, hiszen nem internetezhettek, nem telefonálhattak, a külvilágtól teljesen elzártan játszottak.  

Fantasztikus volt

– emlékezett vissza erre az élményre Szabados Ági, aki számára felszabadító volt, hogy végre nem korlátozzák az életét a különféle technikai eszközök.


Persze a hírességek már a játék megkezdése előtt próbáltak teljesen átszellemülni a gyilkosságoktól hemzsegő krimi-realityre. Igyekeztek mentálisan és fizikailag is felkészülni a rájuk váró kihívásokra, hiszen amellett, hogy ártatlanként állandó félelemben kellett nyomozniuk a lehetséges árulók után, különböző próbatételeken is bizonyítaniuk kellett.


Mint a műsorból kiderül, minden nap más próbatétel vár a játékosokra. Ezeken nem számít, hogy ki áruló, és ki ártatlan, mert az a cél, hogy minél több pénzt gyűjtsenek. Az így megszerzett pénzből lesz a fődíj, amit azok nyerhetnek, akik eljutnak az utolsó napig. 


Ha szeretnéd még részletesebben átlátni a műsor szabályait és fordulatait, kattints ide, és olvasd el cikkünket!

A műsor indulása előtt maga Árpa Attila is kifaggatta a hírességeket, hogy mégis milyen taktikával vágnak majd neki a kalandnak. Egyikük bevallotta, hogy gyilkosként azokat ölné meg, akikhez közel áll, egy másik játékos viszont attól tartott, hogy nem tudja majd megjátszani magát a többiek előtt.


Többen nem tudták eldönteni, hogy az áldozat vagy az áruló szerepet választanák-e, és persze olyanok is akadtak, akik égtek a vágytól, hogy gyilkolhassanak. Nagy Zsoltnak például örömöt okozott volna, ha meggyilkolhatna egy ártatlant – ami végül össze is jött neki, hiszen Árpa Attila őt is beválogatta az árulók közé.


Görög Zitát sokkal jobban motiválta a játék pszichológiája, mint a rengeteg aranytömb, Tóth Szabi pedig az erkölcsi győzelemre hajtott. És persze köztük is vannak olyanok, akik már a felvételek előtt égtek a vágytól, hogy kipróbálják, milyen lehet gyilkolni az éj leple alatt.


Kövesd Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban című krimi-realityt minden hétköznap 19:45-kor, szombaton pedig 21:15-kor az RTL műsorán!

#Az Árulók – Gyilkosság a kastélyban#rtl#krimi#reality#árpa attila#forgatás#nyomozás#áruló#ártatlan#gyilkos

Címlapról ajánljuk