A Konyhafőnök Junior

Kitörő öröm az egyik, eltörő mécses a másik oldalon

rtl.hurtl.hu

2015. november 10. 20:00

Még csak a második versenynapon vagyunk túl, de máris előjöttek az első igazán mély érzelmek a Konyhafőnök Juniorban. Nem csoda, hiszen ma ha fájó szívvel is, de három játékostól el kellett köszönnie a zsűrinek. 

Csapatban főzni nem egyszerű!


Gyerekként csapatban főzni pedig még nehezebb, ez a mai Konyhafőnök Junior után is kijelenthető. Mert nem elég arra figyelni, hogy minden rendben menjen a főzés/sütés közben, ügyelni kell arra, is, hogy a másikkal hatékonyan együttműködve történjenek meg a folyamatok. 

Párba rendeződtek tehát az ifjú szakácsok. Lili előnye az volt, hogy ő mondhatja meg, kivel szeretne lenni, és azt, is, hogy a többiek kivel legyenek. Maga mellé így Pankát választotta (kékek), Viki mellé Kristófot (zöldek), Ádámhoz pedig Olivért (sárgák). Utóbbi ennek annyira nem örült…



Az első feladatban 21 darab falafel golyót kellett készíteni, paradicsom salsával. A csavar az volt, hogy felváltva kellett a versenyzőknek a pult mögött ügyködniük. Túlságosan nem ijedtek meg, de azért összedugták a fejüket a stratégia miatt. 

„Kimész, és ha valamivel nem értek egyet, de egyet fogok érteni… Az a lényeg, hogy ne mondd túl gyorsan, jó?” – jelölte ki a fő irányt Kristóf. Világos, nem?



Elindult a vágás, darabolás, formázás, kavarás, szűrés. Az adrenalin pedig az egekbe szökött, ez meg is látszott, legjobban a sárga és a zöld csapaton. Viki és Ádám bírt a legkevésbé magával, folyamatosan beszéltek, tanácsokat és parancsokat osztogattak társaiknak. 

„Jól van mester”
– intézte el Olivér a feladat elején a kéretlen ötleteket, amiket Ádámtól kapott, de aztán már ő is kevésbé volt nyugodt. Kicsit össze is kaptak a lurkók a feladat elkészítése közben:
 

Kristóféknál sem volt persze idilli a helyzet, aki egy szélsőséges megoldáson is elgondolkodott: 
 

„Egyáltalán nem könnyű a Vikit elhallgattatni, sőt, azt mondom, hogy egy tíz réteg cellux így össze-vissza keresztbe kevés lenne hozzá."


A kékek csapatjátéka mintaszerű volt, nem hiába, meg is nyerték az első feladatot. Jutalmuk egy küzdelem volt, melyben nem elszakadós, nem plafonra ragadós és kerek, tehát tökéletes palacsintát kellett sütniük:
 

A többiek sem maradtak passzívak, ment a szurkolás. 



Panka 7, Lili 10 tökéletes palacsintát sütött, így utóbbi biztosította a helyét a következő fordulóba. 

A verseny a többieknek azonban ment tovább. Kétféle ember létezik, akik szereti, és aki nem szereti a lecsót. A junior versenyzőknek most az volt a feladata, hogy készítsenek egy olyan lecsót, ami mindenkinek ízlik. Ahány ember, annyi lecsó, itt is volt minden: csípős és nem csípős, buggyantott tojásos (!), szifonos-pürés, padlizsános, bulguros. 

A zsűri tetszését Ádám fősztje nyerte el a leginkább. Rajta kívül Kristóf sétálhatott még fel a galériára Lili mellé. 

Nagy volt az öröm!



És sajnos nagy volt a bánat a másik oldalon, Pankának, Vikinek és Olivérnek ugyanis véget ért a verseny. 

Olivért bár megdicsérte a séf precizitása és jó technikái miatt, sajnos ennek ellenére is eltört nála a mécses. De volt aki vigasztalja.



Holnap új versenyzők érkeznek, és hasonlóan izgalmas, érdekes feladatok elé néznek!
 

Visszanéznéd a teljes adás minden pillanatát? Tedd meg Most!
#A Konyhafőnök Junior#gasztronómia#konyhafőnök junior#rtlii#napló#2. adás#zsűri#bernáth józsef#vajda pierre#fördős zé#erdélyi kristóf#mosonyi ádám#nagy hanna sára#vörös lili#veégh olivér#varga viktória#lecsó#palacsinta

Címlapról ajánljuk