A Konyhafőnök

Sárközi Ákos manóvá alakult, Fecót összeroppantották a számok, a pirosaknál pedig újabb háború kezdődött – ez történt A Konyhafőnökben

rtl.hurtl.hu

2022. június 1. 22:30

Úgy tűnik, a piros csapat vonzza a vitákat, bár Fecónak nemcsak a csapattársaival voltak problémái. Míg a konyhapultok mögött a matematika és a főzés tudománya keveredett, addig Ákos nagy átalakuláson esett át.

A Középdöntő harmadik napjára minden csapat bemutatkozhatott, így Rácz Jenő fiú-triója is a pultba állt, hogy pontokat gyűjtsön, ami egyelőre nem jött össze nekik.

Szemes alapanyagok és két különleges tengeri hal – egy vörös csattogóhal és egy fűrészfogú sügér – feküdt a versenyzők útjába. A feladat egy elő- és egy főétel elkészítése volt.

Az első feladatban Ádám lett a pirosak konyhafőnöke, aki ugyan kiosztotta a feladatokat, mégis folyamatosan nőtt benne a feszültség, ugyanis Pisti hibát-hibára halmozott. Fecó próbálta nyugtatni csapattársait, miközben az ő munkája is a kukában kötött ki. Ádám igyekezett mindenkinek besegíteni, de idegei végleg elpattantak, mikor Pisti az utolsó percekben tönkretette a készülő mártásukat.

Úgy éreztem magam, mint egy óvóbácsi.


Egzotikus gyümölcsök és közönséges zöldségfélék várták a második főzésen a csapatokat. Többek között mangosztánból, zöld papayából és tojásdinnyéből kellett alkotniuk egy főételt és egy desszertet a hőn áhított pontért.

A második körben Fecó magára vállalta a desszert elkészítését, ugyanis a crème brûlée az egyik specialitása. A pudingos édesség azonban kifogott rajta, így egy ponton úgy tűnt, nem készül el vele, ami Ádámot teljesen kiakasztotta. Ha ez még nem lett volna elég, Evelin a legfeszültebb pillanatban happolta el két percre Pistit, így nem maradt, aki visszafogta volna a vitát Ádám és Fecó között.


Hogy pontosan miért is fogott ki a desszert Fecón? A recept miatt. A versenyző már korábban is megcsillogtatta matek tudását, de mentora most egy újabb szívatós feladattal bízta meg. Miközben Jenő jól szórakozott, Fecó fejében egyre nagyobb káosz alakult ki és itt még nem ért véget A Konyhafőnök matek órája.


Míg a felhők egyre csak gyűltek a pirosak feje fölött, az ellenfél csapat összhangban dolgozott, így a kóstolásra mindennel elkészültek, de a desszert nekik sem lett az igazi. A kékek habcsókja különleges formát vett fel, ami mellett Zé nem tudott szó nélkül elmenni. A kis kalapformával először elijesztette zsűritársát, de Ákos végül nem menekült: nézd meg, hogyan lett a Michelin-csillagos séfből cuki kismanó.

A piros és kék kötényes trióknak még egy napja van, hogy pontot vagy pontokat szerezzenek, ezzel pedig közelebb kerüljenek A Konyhafőnök címhez és a 10 millió forinthoz!

#A Konyhafőnök#rtl#RTL Klub#sárközi ákos#gasztroreality#piros csapat#frohner fecó#vita#feszültség#számok#matematika

Címlapról ajánljuk