A Konyhafőnök VIP

Sárközi Ákos mindent a kukába dobott, Osváth Zsolti kiakadt, Ripli Zsuzsi kiabálva irányította csapattársát

rtl.hurtl.hu

2022. december 1. 21:46

Az Elődöntő negyedik napján a kék versenyzők két fős csapatokban néztek szembe a zsűri kihívásaival, ami már önmagában megnehezítette a dolgukat, hiszen nem minden páros tudott jól együttműködni. Üvöltözéstől, kukában landoló ételektől és földön mászó versenyzőktől zengett a konyha.

Már a főzés előtt kialakult némi feszültség a versenyzők között, hiszen ekkor közölte velük Ákos, hogy ki kivel fog főzni a csapatos napon. Osváth Zsolti már előre kijelentette:

Én abban a pillanatban kimegyek, ha Hagymával kell lennem!


Félelme beteljesült, mert mentora úgy döntött, hogy Petivel kell megoldaniuk a feladatokat. Ezt csak tetézte, hogy a pultba lépve észrevettek egy kolbásztöltő gépet, ami nem sok jót jelentett az első főzést tekintve.

Az óra elindulása után a stressz is meglódult a hírességekben, ami nemcsak ideges rohangálásban, de vitákban is megmutatkozott. Hagyma és Nagy Viktor például összeszólalkoztak egy sütő miatt. Hagymáék sütő híján Viktorékhoz tették be az ételüket. Ez viszont nem tetszett a sportolónak és odaszólt ellenfeleinek, aminek hangos vita lett a vége, mivel Hagyma sem hagyta magát.

Ha bele akarok menni, be fogok menni!

– vágta oda Hagyma a sportolónak, aki előtte megtiltotta neki, hogy a sütőjük körül legyeskedjen.


Ezzel párhuzamosan Hajmásy Petiék pultjánál sem ment minden a tervek szerint: hamar eluralkodott a káosz körülöttük. Hagyma ugyanis össze-vissza mérte ki a sütemények hozzávalóit, aminek az lett a vége, hogy fogalmuk sem volt mi mihez tartozik, sőt az sem volt egyértelmű, hogy jók-e az arányok.

Ez életem 5 legundorítóbb dolga között van

– bukott ki Zsoltiból, miközben azt figyelte, csapattársa hogyan választja szét puszta kézzel a tojásokat.


Nemcsak náluk volt hangos a kommunikáció, Ripli Zsuzsi és Nagy Viktor is óriási vehemenciával álltak bele az irányításba, ami azt jelentette, hogy hangosan üvöltöttek egymással. Ez viszont nem tetszett mindenkinek, Kármán Odett rájuk is szólt:

Fejezzétek be!


Miközben a többség veszekedett, Kollányi Zsuzsi és Geszler Dorottya visszafogottabban ölelték keblükre a pánikot, viszont ez sem eredményezett sikert. Annak ellenére, hogy előnyként, készen megkapták a linzer tésztáját, először liszttel tönkretették az állagát, majd a maradékból kiszaggatott sütiket elégették a sütőben. Sárközi Ákosnak sem kellett több, mind a két alkalommal a pultjukhoz pattant és a kukába hajította az elrontott elemeket.


A rengeteg feszkó mellett azért egy kis huncutkodás is belefért a zsűri életébe.

Olyan huncutul nézel… Ez miattam van?

– tette fel a kérdést Rácz Jenő, miközben Pirner Almáék desszertjeit kóstolta. A séfnek feltűnt, hogy Alma mosolyogva figyeli őt, és nem bírta szó nélkül hagyni a dolgot.


A nap végén a legjobb és a legerősebb párosnak egy párbajon kellett bizonyítania, ahol egy valaki azonnal a Középdöntőbe jutott, a legrosszabbnak viszont búcsúznia kellett a versenytől. 

Miután Kármán Odett és Pirner Alma teljesítettek a legjobban a csapatos feladatokban, a zsűri közülük választotta ki a továbbjutót, aki végül a boldog Odett lett. Hajmásy Péternek viszont szembe kellett néznie a szomorú ténnyel: számára ért véget a verseny, ő távozott konyhából.

#A Konyhafőnök VIP#rtl#rácz jenő#sárközi ákos#gasztroreality#Videó#fördős zé#összefoglaló#ripli zsuzsi#nagy viktor#osváth zsolt#hagyma#kármán odett#pirner alma#kollányi zsuzsi#geszler dorottya#csapat#vita#kiabálás

Címlapról ajánljuk