Videó

Szilágyi István özvegye már férje halála után megbocsátott fiának: négy éve gyilkolta meg a színészt saját gyereke

rtl.hurtl.hu

2024. május 4. 10:37

Tudja, hogy mit tett, de akkor is szereti – mondta a Baptista Szeretetszolgálat munkatársának Szilágyi István özvegye a fiáról egy nappal a színész halála után 2020-ban. Nemcsak az özvegy, hanem az áldozat is éveken keresztül védte az őt bántalmazó gyermekét – a szakemberek szerint ez szinte minden családon belüli erőszak elszenvedőjénél előfordul. A színész özvegye egy évvel férje halála után, 2021-ben hunyt el – Humenyánszky Jolán 78 éves volt. Az eset után két évvel zárult le a nyomozás az ügyben: fia egy kalapáccsal verte agyon a színészt. Az ítélőtábla a fellebbezés ellenére nem változtatott a döntésen, a gyilkos legkorábban huszonöt év elteltével jöhet ki a börtönből. 

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20 számon, vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

#Videó#ezen a napon#szilágyi istván#Humenyánszky Jolán#gyilkosság#nyomozás#családon belüli erőszak

Címlapról ajánljuk