Külföld

Hatalmas esőzés Dubajban: törölték a járatokat, bezárták az iskolákat

rtl.hurtl.hu

2024. május 2. 19:43

A vihar két héttel azután érte el a térséget, hogy az ország több részén és a szomszédos Ománban is pusztító árvizek alakultak ki a hirtelen lezúduló csapadék miatt. 

Csütörtökön ismét heves esőzések kezdődtek az Egyesült Arab Emírségekben, ezért az Emirates kénytelen volt törölni több Dubajba érkező, vagy onnan induló járatot – írta a CNN

A helyieket arra kérték, hogy dolgozzanak otthonról, az iskolákat bezárták, így a diákok szintén otthonról tanulnak. 

A vihar két héttel azután érte el a térséget, hogy az ország több részén és a szomszédos Ománban is pusztító árvizek alakultak ki a hirtelen lezúduló csapadék miatt. Az Egyesült Arab Emírségekben akkor legalább négy ember meghalt, Ománban 19-en vesztették az életüket, köztük 10 gyerek, akiknek az iskolabuszát elsodorta a víz. A Híradó akkori beszámolója:


A mostani csapadék mennyisége elmaradt a két héttel ezelőttihez képest, de 12 óra alatt így is 20-30 milliméternyi eső esett, ami többszöröse az április-májusi átlagnak. 

A lakók ezúttal felkészültebbnek tűntek: egy nappal a vihar érkezése előtt csatornákat alakítottak ki az utcákon, és vészhelyzeti értesítéseket küldtek a város lakóinak. 

Nyitókép: Illusztráció – Árvízzel elöntött út Dubajban 2024. április 17-én. Az időjárási adatok 1949-es rögzítése óta még soha nem esett le ilyen gyorsan ennyi csapadék a térségben – Fotó: MTI/EPA

#Külföld#dubaj#esőzés#vihar#járat#iskola

Címlapról ajánljuk