EUEurópa

Megugrotta Róna Péter, ami nem sikerült Jakab Péternek

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2024. május 4. 17:31

A Jobbik-Konzervatívok aktivistái összegyűjtötték az EP-választáson való induláshoz szükséges 20 ezer aláírást.

A Nemzeti Választási Iroda ellenőrizte a Jobbik-Konzervatívok aktivistái által összegyűjtött és leadott aláírásgyűjtő íveket, és azokon volt legalább húszezer érvényes, szabályos támogatói aláírás, amennyi az EP-választáson való induláshoz szükséges. Erről a Jobbik-Konzervatívok párt számolt be szombati sajtóközleményében.

A párt listavezetője Róna Péter közgazdász, jogász, aki 2022-ben az Egységben Magyarországért pártszövetség köztársaságielnök-jelöltje is volt.

Róna Péter nem párttag, nem pozíciót keres, ő küldetésre jelentkezett: bent akarja tartani hazánkat az Európai Unióban, el kívánja érni, hogy közvetlenül jussanak uniós forrásokhoz az önkormányzatok, hogy az európai béreket honfitársaink ne Nyugaton, hanem a hazájukban keressék meg.

– méltatta a Jobbik-Konzervatívok közleménye a párt listavezetőjét.

A párt listáján Róna Péter után ők következnek:

  • Gyöngyösi Márton, a Jobbik-Konzervatívok elnöke, jelenlegi EP-képviselője,
  • Balczó Zoltán, a párt volt európai parlamenti képviselője,
  • Kvárik Anita, a Jobbik-Konzervatívok elnökségi tagja,
  • Dudás Róbert, a Jobbik-Konzervatívok elnökségi tagja, az EU Régiók Bizottságának korábbi tagja, országgyűlési képviselő.

Szombati hír volt az is, hogy a Jobbikból korábban kivált Jakab Péter pártjának nem sikerült a kellő számú érvényes aláírást összegyűjteni, így a Nép Pártján nem indulhat a június 9-i EP-választáson.

Nyitókép: Róna Péter és Gyöngyösi Márton a Nemzeti Választási Iroda előtt május 3-án, miután leadták az ajánlóíveket – Fotó: MTI/Lakatos Péter

#Európa#róna péter#európai parlamenti választás 2024#Jobbik-konzervatívok#aláírásgyűjtés#listaállítás

Címlapról ajánljuk