Belföld

25 milliót akartak összegyűjteni, 219 millió érkezett – lezárult az influenszertüntetésen indított gyűjtés

rtl.hurtl.hu

2024. május 3. 16:08

Eredetileg egy fiatalnak akartak segíteni, ám az összejött pénzből jóval több állami gondozottat tud támogatni az Utcáról Lakásba Egyesület.  

23 ezer adakozónak köszönhetően 219 millió forintot gyűjtött össze az Utcáról Lakásból Egyesület azon az adománygyűjtésen, amelyet a februári influenszertüntetésen jelentettek be. Sajtóközleményük felidézi:

„2024 februárjában az „Odakint most szörnyek járnak” tüntetés szervezői kezdeményezték, hogy a résztvevők lehetőségük szerint adomány formájában is fejezzék ki szolidaritásukat. A felhívás eredeti célkitűzése 25 millió forint összegyűjtése volt, melyből egy korábban állami gondozott fiatal lakhatását szerették volna megoldani szakmai partnerként az Utcáról Lakásba! Egyesület közreműködésével”.

Végül a jóval több összegyűlt pénzből „szemben összesen 11 fiatal életkezdését szeretnénk az év során biztosítani. A fiataloknak nemcsak lakhatásban, hanem és elsősorban a társadalmi integrációban szeretnénk partnerei lenni, ezért a lakhatási lehetőségen túl szociális munkát és egyéni támogatást is biztosítunk”.

Az állami gondozásban felnőtt fiatalok lakhatására indított program aktualitásairól az ULE honlapján olvashat többet.

A tüntetés február 16-án az RTL Híradóval egyidőben zajlott, bejelentkezésünket alább lehet megnézni. Az esemény nagy port kavart: még Orbán Viktor is eltüntette a résztvevő Azahriahról szóló TikTok-videóját utána. Az eseményt Gálvölgyi János, Pajor Tamás, Krúbi, Caramel és Papp Gergő Pimaszúr is támogatta.


Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd

#Belföld#influenszer#tüntetés#adomány#gyűjtés#utcáról lakásba egyesület#állami gondozás#fiatal#osváth zsolt#Azahriah

Címlapról ajánljuk