Tudomány-Tech

Elrajtolt a TikTok új alkalmazása

rtl.hurtl.hu

2024. április 18. 20:43

A TikTok új fotómegosztó applikációja az Instagram felhasználóit szeretné elcsábítani.

Csütörtökön elindította az Instagram riválisának szánt új alkalmazását a TikTok. A Guardian cikke szerint a Notes (magyarul: Jegyzetek) névre keresztelt app nagyban hasonlít a Meta alkalmazásához, itt is a fotómegosztáson és a rövid szöveges posztokon van a hangsúly.

A használatához nem kell külön regisztrálni, bárki be tud lépni meglévő TikTok-fiókkal. Az app maga nem sok dologban különbözik az Instagramtól, annyi újítás van, hogy itt főcímet is lehet adni a posztjainknak, ugyanakkor egyelőre 24 óráig elérhető történetek nincsenek. Az alkalmazás emellett még csak Kanadában és Ausztráliában elérhető, de már felkerült az App Storeba és a Google alkalmazásboltjába is.

Új tartalom
Képernyőkép: Google Play


Hogy mikor érkezik az app más piacokra, mondjuk Magyarországra, azt egyelőre nem tudni. A brit lap szerint azt is nehéz megmondani, hogy az Instagram babérjaira törhet-e a kínai ByteDance alkalmazása. Megjegyzik, a Meta korábban sikeres volt abban, hogy lemásolja versenytársait, majd integrálja azok funkcióit saját alkalmazásaiba, elég csak a TikTok-klón Reelsre gondolni. Mindeközben a kínai cég mással is küzd: nemrég belátható közelségbe került a TikTok teljes betiltása az Egyesült Államokban, erről itt írtunk. 

Nyitókép (illusztráció): Unsplash

#Tudomány-Tech#tiktok#bytedance#alkalmazás#instagram#versenytárs#rivális#meta#applikáció#app#közösségi média

Címlapról ajánljuk