Baleset-bűnügy

Bőnyi tragédia: javítóintézetbe szállítják az osztálytársát megkéselő 12 éves lányt

rtl.hurtl.hu

2024. április 30. 17:27

A Győri Járásbíróság elrendelte a lány letartóztatását, egyelőre 30 napra. Hatodikos osztálytársát szúrta hátba.

Elrendelte a Győri Járásbíróság annak a 12 éves lánynak a letartóztatását, aki hétfőn hátba szúrta osztálytársát. Már zajlik a javítóintézetbe szállítása, írta meg a Kisalföld. Elsődlegesen 30 napra rendelték el a kényszerintézkedést, amelyet minden fél tudomásul vett, a 12 éves gyermek törvényes képviselője is.

A lány korára tekintettel javítóintézetben kell ezt az időt eltöltenie. A bíróság az indoklásában kitért arra, hogy azért van szükség az egyik legszigorúbb kényszerintézkedésre mert még folyamatban van az osztálytársak kihallgatása, így nem engedhetik vissza a közösségbe. Illetve a halállista készítése miatt nem zárható ki a bűnismétlés sem.

A rendőrség információi szerint jó tanuló és csendes gyermek volt a lány, aki szívtájékon szúrta hatodikos osztálytársát:


A Győri Tankerület közlése szerint a bőnyi iskolában kedden reggel osztályfőnöki órákkal indult a tanítás. Az iskolában a Tankerületi Központ által felkért pszichológusok segítik a krízis feldolgozását a gyerekeknek és pedagógusoknak egyaránt, illetve szakmai támogatást nyújtanak az iskola vezetésének a helyzet kezeléséhez. 

A pszichológus szakemberek véleményét figyelembe véve kerül meghatározásra a további tanítási napok szakmai tartalma, módszertana. A gyerekeket a szokott rendben várja az iskola a hét további tanítási napjain is és szükség esetén a kréta felületen osztják meg az információkat a szülőkkel 

– válaszolta a Kisalföldnek dr. Nagy Adél, tankerületi igazgató.

A Reggeliben iskolapszichológus mondta el, miért késelhetett a 12 éves lány:


Nyitókép:

#Baleset-bűnügy#bőny#letartóztatás#késelés

Címlapról ajánljuk