Baleset-bűnügy

Rendőrség: 25 centis kést szúrt az osztálytársa hátába a 12 éves lány Bőnyben

rtl.hurtl.hu

2024. április 29. 17:45

Részletekről számolt be a bőnyi késelésről a rendőrség. Megerősítették, hogy halállistát írt az elkövető, és piros színnel jelölte meg azokat, akiket meg akart ölni.

Egy 25 centis pengéjű késsel szúrta hátba az osztálytársnőjét egy 12 éves lány a bőnyi Szent István Általános Iskolában – közölte hétfő délután sajtótájékoztatón a rendőrség. A kést a padjában rejtette el, és akkor szúrta meg az osztálytársát, amikor kicsengetés után az osztálytársak már elhagyták a termet.

A szintén 12 éves kislányt életveszélyes sérülésekkel, mentőhelikopterrel szállították a győri kórházba. Nagy Ágnes r. ezredes, a megyei rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese elmondta, a lányt megműtötték, jelenleg az állapota életveszélyes, de stabil, az intenzív osztályon ápolják.

Rendőrség: 25 centis kést szúrt az osztálytársa hátába a 12 éves lány Bőnyben
Fotó: police.hu

Nagy Ágnes megerősítette a sajtó értesüléseit, hogy az elkövető egy listát készített, amelyen az osztálytársai nevei szerepelnek. Pirossal azoké, akiket meg akart ölni, míg zölddel azokat jelölte meg, akiket nem.

A rendőr ezredes arról is beszámolt, hogy az elsődleges adatok alapján az elkövető egy jó tanuló, csendes gyerek, a motivációját a rendőrség vizsgálja, és gyanúsítottként hallgatják ki. 

Korábban megszólalt a bőnyi késes támadás áldozatának és elkövetőjének az édesanyja is. Azt itt tudja elolvasni.

Nyitókép: Google Street View

#Baleset-bűnügy#bőny#késelés#rendőrség#kés#általános iskola#halállista

Címlapról ajánljuk