Műsorújság
RTL Most

Greta Thunberg 16 éves svéd klímaaktivista lett az év embere

Greta Thunberg lett az év embere a Time magazin szerint. A lány hazájában azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy iskola helyett tüntetni ment a svéd parlament elé azért, hogy a politikusok végre tegyenek valamit a klímaváltozás ellen.

Thunberg demonstrációiból több klímavédő mozgalom nőtt ki. Ezen kívül több nemzetközi fórumon is beszélt, cselekvésre szólítva fel a politikusokat.

 

 

Még szeptemberben az ENSZ klímaügyi csúcstalálkozóján Thunberg bejelentette, 15 társával együtt pert indít a világ öt vezető gazdasági nagyhatalma ellen, mert azok nem védik meg a gyermekeket a klímaváltozástól.

 

 

Greta Péntenként a jövőért címmel Berlinben is demonstrált 25 ezer fiatallal együtt. A tüntetés fő üzenete: ameddig nem tesznek a klímaváltozásért a politikusok, addig nem mennek iskolába péntekenként a diákok. Thunberget ekkor már béke Nobel-díjra is jelölték.

Nemrég azonban egy interjúban arról beszélt, hogy ugyan sok ember figyelmét felhívta a problémára, igazából nem ért el semmit. Ő a legfiatalabb, aki az éve embere lett a Time magazinnál.

Legnézettebb videók