Műsorújság
RTL Most

Rövidfilmek is már az RTL Most-on!

Új, 15-20 perces kis filmek is színesítik a digitális platform repertoárját: a Vércsék, a Feltámadás és A taxis már elérhető az RTL Most-on!

A folyamatos fejlesztések és a tartalmi felhozatal színesítése mellett, most három, új, teljes mértékben magyar gyártású rövidfilm is garantálja a szórakozást a felhasználók számára.

A Vércsék története egy magyar kisváros serdülő lány válogatott kézilabda-csapatának életét mutatja be 17 percben. A kamaszlányokról, összetartásról, szerelemről, árulásról és a sportról szóló történetben bepillantást kaphatunk, miként élik a csapat tagjai mindennapjaikat álarc mögé rejtőzve, miközben megbújó valós érzésekeiket, örömeiket, sérelmeiket, vágyaikat kutatják.

A Feltámadás 20 perces történetében egy igen szegényes körülmények között élő család életének lehetünk szemtanúi. A helyszín Lyukóvölgy, Miskolc közelében fekvő település, mely egykor virágzó bányásztelepülés volt, mára azonban Magyarország legnagyobb szegénytelepe lett. A télen játszódó történetben a főszereplő egy 50-es éveiben járó férfi, aki igyekszik családjának megadni mindent, ami tőle telik, ami nem egy könnyű feladat, ugyanis se vezetékes víz, se áram, se fűtés, se betonozott utak nincsenek a településen. Ráadásul a férfi közmunkából tartja el a feleségét, 2 kisebb és 2 nagyobb gyermekét, akik között az apró, rendkívül szegényes házban egyre több a konfliktus.

A taxis története egy 80-as évekbeli gyermekrablásról szól. Egy szolgálatban lévő taxis figyel fel a gyanús nőre, akit követni kezd, majd sikeresen megmenti a csecsemőt. 30 évvel később egy véletlen során találkozik a megmentett fiú és ,,őrangyala", aki azóta is magánál hordja ennek emlékét egy újságpapír formájában. A 15 perces történet során szokatlan, ámde nagyon is hatásos formában, az idősíkok keverésével mutatja be Béres László rendező a történetet, melynek végén János szótlan szerénységével, alázatosságával példát mutat az önjelölt és önelégült ,,hősökkel" szemben.

A rövidfilmek az alábbi linken érhetőek el:

https://www.rtlmost.hu/rovidfilmek-p_17019

Legnézettebb videók