Műsorújság
RTL Most

Ő az a fiatal srác, aki Doktor Murphy bőrébe bújt!

Minden csütörtök este 21:30-kor a fiatal sebésszel, Shaun Murphy-vel tarthatunk. De mit érdemes tudni a karakterről és az őt életre keltő Freddie Highmore-ról?

Az autista és Savant-szindrómás sebész zseni a sorozat lelke. De vajon milyen lehet egy ennyire különleges karakter bőrébe bújni?

Freddie Highmore annak ellenére, hogy még csak 26 éves, igazán tapasztalt színésznek számít a szakmában, hiszen már 12 éves kora óta dolgozik. Összegyűjtöttünk pár érdekességet róla!

  • Első fontos szerepét Johnny Depp mellett kapta meg az Én, Pán Péter című filmben. Itt annyira lenyűgözte partnerét, hogy Depp ajánlotta be következő filmje főszerepére – miatta játszhatott a Charlie és a csokigyárban.
     
  • Miközben egy sorozatban ő alakította a sorozatgyilkos Norman Bates-t, a Cambridge egyetemen tanult spanyolul és arabul. Az arab miatt, nagyon sokan azt hitték, hogy évfolyamtársaihoz hasonlóan ő is beállt kémnek az MI5-hoz vagy a brit titkosszolgálathoz… mindenki nyugodjon meg: nem tört Bond babérjaira.
  • 3 nappal azután, hogy befejezte előző munkáját – négy évig forgatta a Bates Motelt – azonnal jött is a következő: megkapta Doktor Murphy forgatókönyvét, és pár nap leforgása után már a készítőkkel beszélgetett a projektről.
  • Freddie bevallotta, hogy annyira együtt él karakterével, hogy Shaunhoz hasonlóan már ő sem tud igazán elérzékenyülni a Doktor Murphy érzelmesebb jelenetein:

„Nagyon vicces… lehet, hogy annyira Shaun szemszögén keresztül olvasok és látok mindent, hogy sosem könnyezem ezeken a jeleneteken.”
 

  • Egy autista eljátszásához azért nem árt némi utánajárás is, természetesen ezt Freddie is megtette: beszélgetett autista barátaival az életükről, dokumentumfilmeket nézett, és szakirodalmat is olvasott. Ami viszont a legfontosabb: a sorozat felvételein végig ott van mellette egy szakember, aki tanácsokkal látja el, sőt a forgatókönyvet is mindig átolvassa.

Kíváncsi vagy, mi történik a Doktor Murphy harmadik és negyedik részében? Akkor ne felejtsetek el leülni a tévé elő 21:30-kor!

Legnézettebb videók