Műsorújság
RTL Most

Egy lánycsapat mentette meg az Adele slágerek becsületét

Sok félresikerült próbálkozás után már a mentorok sem hittek abban, hogy fognak jól előadott Adele dalokat hallani a Válogatáson, de Molnár Szulita, Barnicskó Valéria és Gubik Petra bebizonyították, hogy a brit énekesnő slágereivel is el lehet jutni a Táborba.

A negyedik Válogatás is egy megmosolyogtató produkcióval kezdődött. A Queen Bohemian Rhapsody című számát egy képzett énekesnek is nagy kihívás elénekelni, nemhogy a beteghordóként dolgozó Sárközi Józsefnek. A negyvenkét éves férfi azzal nyugtatta magát és a mentorokat, hogy telefonra felénekelte a produkciót és akkor jól sikerült, ezért Feró fel is ajánlotta neki, hogy akkor küldje el e-mailen a jó verziót.

Gurnicz Marianna nagy meglepetéseket tartogatott. Az ötven éves anyuka nemcsak a mentorokat, a saját fiait is meglepte, amikor egy Bon Jovi számmal leüvöltötte az ítészek és a mentorok haját. A biológus végzettségű asszony akkora bulit csinált a színpadon, hogy még Malek Miklós kétkedése sem tudta megállítani, három igennel besöpört a Tábor mezőnyébe.

Minden szezonnak megvan a maga kedvenc dala, vagy kedvenc előadója, amiket a versenyzők a legnagyobb előszeretettel énekelnek a Válogatások során. Idén Adele volt a sláger, a változatosságot pedig csak az jelentette, hogy volt aki a Set fire to the rain, és volt aki a Rolling int he deep című számot választotta. A mentoroknak talán már üvölteni lett volna kedvük a rengeteg rosszul előadott, néha alig felismerhető Adele szám hallatán, de még egy kellemes meglepetés is várt rájuk a szünet előtt. Borbély Richárd Michael Jackson Billie Jean című dalának egy lassított átdolgozását adta elő, amivel meggyőzte a mentorokat, a Táborban a helye.

Barna Lajos és Béla a sorsukat beteljesíteni jöttek az X-Faktorba. Az ikerpárnak hosszú évekkel ezelőtt azt jósolták, hogy idősebb korukban fognak üstökösként ragyogni, ezért a régóta előadóművészettel foglalkozó testvérpár rászánta magát és eljött a Válogatásra. Bátorságukat és hangjukat a mentorok négy igennel honorálták.

Vannak akik nehezen viselik a kudarcot, ilyen Wéber Dániel és Kito Canadey is, akik egy fület bántó produkció előadása és a kiesés után sem magukban keresték a hibát, sokkal inkább a mentorokban. Végül megegyeztek abban, hogy olyanoknak kell megmutatniuk zenéiket, akik értenek is hozzá, nem úgy, mint az X-Faktor ítészei.

Kovács Adél nevéhez híven egy Adele számmal készült, ezzel már az elején kihúzta a gyufát a zsűrinél. Bár a lány hangi adottságai nem a legjobbak Feró mégis próbált segíteni a dalban, olyannyira, hogy a végén már szinte duettet énekelt a versenyzővel. A rangidős mentor ezek után nem mondhatott mást, mint igent, de másik három kollégája nem esett ki a szerepéből, így Adél nem jutott tovább.

Feró a sok rossz Adele előadáson felbuzdulva felment a színpadra és maga is előadta egyik kedvencét a brit énekesnőtől, a Someone like you-t. A sorszám nélkül beugró „versenyző” a szöveget nem tudta pontosan, hangilag pedig egyáltalán nem vette komolyan a feladatot, mégis hatalmas sikert aratott a nézők és mentortársak körében.

Oláh Gergőhöz még a hosszú várakozás alatt odament beszélgetni Ördög Nóra, aki nem nézte ki a huszonhárom éves fiúból, hogy kétgyermekes apuka, ahogy a mentorok sem nézték ki belőle, hogy a közmunka keretein belül gereblyézéssel foglalkozó fiú akkora bulit fog csinálni a színpadon, mint amekkorát végül csinált. Geszti Péter csak annyit mondott Gergőnek, hogy dobja el a gereblyét és énekeljen. Ezután talán nem csoda, hogy a fiatal apuka négy igennel jutott tovább.

A rengeteg fülsértő Adele dal után megérdemeltek a mentorok egy kis fellélegzést. Több olyan versenyző következett, akiknek nem volt kérdés, a Táborban a helyük. Hiába tudta volna megjelenése alapján elképzelni Balla Rékát playboy nyuszi jelmezben Geszti Péter, Rékának a hangjával is sikerült meggyőznie mindenkit tehetségéről. Danis Dóra nagyon nehéz dalt választott, de meg tudott birkózni Tóth Gabi Elég voltjával, Ekanem Bálint Emotától pedig Geszti még ráadást is kért, amivel Bálint teljesen levette a lábáról a pörgő nyelvű mentort. Kelemen Örsnél talán kicsit rezgett a léc, mert a fiatal fiúnak túlzó magabiztosságával sikerült elnyomnia egyébként egyértelműen meglévő tehetségét, de végül a mentorok őt is továbbjuttatták.

Molnár Szulita nagyon rossz hírrel kezdte idei X-Faktoros pályafutását, a lány ugyanis Adele számot énekelt. A kezdeti sokk a mentorokon csak addig látszódott, míg Szulita bele nem kezdett a dalba, ugyanis akkortól egyértelművé vált, ez egy más előadás lesz, mint az eddig hallottak. A Someone like you első refrénje után hirtelen megváltozott a zenei alap és berontott a színpadra Barnicskó Valéria, aki a Set fire to the rainnel folytatta a produkciót, de a legnagyobb meglepetés még mindig hátra volt. A háromfős lánycsapatot Gubik Petra egészítette ki, akinek a belépésével már a Rolling in the deep-be kezdtek bele a csajok. Petra 2011-ben egészen a Mentorok házáig jutott, ahol azonban Feró úgy döntött nem viszi magával az élő showba a lányt. Petra most két barátnőjével, csapatban erősebb, mint valaha és komoly célokkal érkezett a Válogatásra, amihez az első lépést meg is tették, hiszen a mentorok négy teljesen egyértelmű igennel juttatták tovább a lányokat a Táborba.

Legnézettebb videók