Műsorújság
RTL Most
Jáger Kinga
Jáger Kinga

Az énekes a válogatón Ariana Grande dalával jutott tovább a Táborba, ahol mind a két feladattal sikerült meggyőznie mentorokat. A Mentor Házban pedig a Soon We'll Be Found című dallal sikerült megkapnia Tóth Gabitól az élő show-t jelentő „igen”-t.


Életkor: 21

Születési dátum: 1995.01.30

Családi állapot: hivatalosan: hajadon, (mivel nem vagyok férjnél), de barátom van

Hajszín: sötétbarna

Szemszín: barna

Csillagjegy: Vízöntő

Magasság: 158 cm

Hobbi: futás, műkorcsolya, görkorcsolya, bicaj, fotózás, túrázás, háziállatok gondozása (cicák)

Kedvenc szín: fekete, korall, barack, pasztell , neon

Kedvenc étel: rizsfelfújt(rizskoch), uborkasaláta, mama húslevese, tojásos nokedli salátával

Kedvenc film: Szabadnapos baba, Utódomra ütök, A kék lagúna, Onegin, Ami sok,az sokk, Stephen King filmek, Monty Python, Az idő utazó felesége, Hippolyt,Halálsoron, Mielőtt lemegy a Nap,Mielőtt felkel a Nap, Mielőtt éjfélt üt az óra, Szerelmünk lapjai, Különleges Valentin nap,Egy nap,A remény rabjai, Úttalan út, Fényes csillag, Édes november,Keith, Pénznyelő, Szerelem és más drogok, A nyár királyai, Holtodiglan, A mindenség elmélete, Kötéltánc

Kedvenc előadó: Ariana Grande, Beyonce, Jessie J, Colbie Caillat, Lilit Hovhannisyan, James Blunt, Celine Dion, Honeybeast, Ghymes, Maszkura és a tücsökraj

Kedvenc tárgy: kiskori kabala, amivel alszok :)

Azért jelentkeztem az X-Faktorba, mert a rövid távú célom, hogy bejussak az élő show-ba, ami nem sikerült 2012-ben. Hosszú távú célként szeretnék a zenével foglalkozni főállásban, és elismert énekesnő lenni hazánkban.

Végzettség/eredeti szakma, pillanatnyi foglalkozás, iskola: Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karára járok, ahol orvosi laboratóriumi és képalkotó diagnosztikai analitikusnak tanulok.

Amit mindenképp szeretném, ha megtudnának rólam:

Nagyon fiatalon, 6 évesen énekelhettem az ükmamámnak, amire nagyon szívesen emlékszem vissza.

Eddigi tapasztalataim a zenével (fellépések, iskolák, hangszerismeret): Már az óvodában is felfigyeltek arra, hogy mennyire szeretek énekelni, és sokat szerepeltettek a rendezvényeken. Ez az általános iskolában erősödött, és édesapám is elkezdett velem otthon foglalkozni. Az ő zenei és informatikai felkészültségével készítettünk amatőr zenei feldolgozásokat. Első színpadi fellépésem egy nagybajomi falunapi rendezvényen volt 9 éves koromban. Az általános iskolai énektanárom javaslatára kezdtem el népzenével foglalkozni, amelynek eredményeképpen többször eljutottam népdaléneklő versenyek országos fordulóira. 12 évesen az Eurovíziós dalverseny döntőiben elhangzott dalokat dolgoztunk fel, amelyek közül a szerb dalhoz amatőr klipet is készítettünk. Ez utóbbival neveztünk a hvg.hu által működtetett országos GoldenBlokk Klipszemlére, amelyen második helyezést és közönségdíjat nyertünk. A következő évben is folytatódott az Eurovíziós dalok feldolgozása, és ekkor (2008 májusában) neveztünk a dalversenyt működtető EBU-UER által a Szerbiában megrendezett dalversenyre kiírt amatőr klipversenyre, amelyet megnyertünk.

2008 telén főszerepet énekelhettem egy készülő musicalben Torres Danival is, 2009 tavaszán pedig felkérést kaptam az elektronikus etno zenét játszó, népszerű Balkan Fanatik együttestől, hogy a Ha te tudnád (Love Gone Wrong) című dalában énekeljem el a népdal-betétet. Ez a dal és a hozzá készült klip hozta meg az eddigi legnagyobb sikeremet. A dal szép számú nézettséget ért el a Youtube-on, azóta is sokszor játsszák a hazai rádió és televíziós csatornák (Class FM,Music Mix,MTV), a Petőfi rádión is sokáig a slágerlista elején állt.

2009 tavaszán sikerült a Grund Klubhálózat által szervezett Sztárpalánta Országos Tehetségkutató Versenyen arany fokozatot szereznem könnyűzene kategóriában. Ez utóbbira azért is büszke vagyok, mert a zsűri elnöke a zenei körökben elismert és népszerű Pély Barnabás volt.

2011-ben együtt dolgozhattam a szerencsi Ciráda zenekarral, akik „újmódi” elektronikus népzenét játszanak. A kooperáció eredménye lett pl. a Szendergő című népdal-feldolgozás.

Közben megalakult az Orion 5 zenekar, amelyben énekesként közreműködtem. Már nem zenélünk együtt, de a barátság megmaradt, és nagyon boldog vagyok, hogy egy fantasztikus közösségben zenélhettem. Köszönöm a bandának, hogy támogattak, és mellettem álltak!

2012-ben jelentkeztem először az X-Faktorba, ahol Malek Miklós által mentorált lánycsapat 7 fős mezőnyébe kerültem, ám az élő show-ba már nem sikerült bejutnom.

Zeneiskolai tanulmányaim: 2002-2005-ig a Böhönyei Zeneiskolában tanultam, a főtárgyam a zongora volt. Ezután a Marcali Városi Zeneiskolába jártam egy évet szintén zongora tanszakra. A 2006-07-es tanévet a Marcali Városi Zeneiskola magánének tanszakán töltöttem, majd 2009-2011-ig a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola magánének tanszakán tanultam. Az éneklés mellett a 2008-09-es színházi évadban szerepelhettem a kaposvári Csiky Gergely Színház által színre vitt Olivér című musical körülbelül 25 előadásában.

2009-ben a Kaposvári Toldi Miklós Gimnázium dráma tagozatán kezdtem meg tanulmányait, ami rengeteget hozzátett a személyiségem alakulásához és fejlődéséhez, és nagyon sokat köszönhetek a színes dráma óráknak. Majd a középiskola befejezése után nagyon sok tervem volt arra nézve, hogy az éneklés mellett mi az a munka, amit el tudnék magamnak képzelni. A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Kaposvári Képzési Központjában kezdtem el tanulmányaimat 2013-ban. Nagyon fontos számomra az, amit tanulok, de mindig az éneklés marad az első helyen.

A legszebb pillanat az életemben az volt, amikor 9 évesen megtörtént az első fellépésem Nagybajomban, amely mindig emlékezetes marad számomra. Erre visszagondolva mindig rádöbbenek, hogy a zene az egyik legfontosabb dolog az életemben. Mindig velem lesz, akármilyen irányba fordul az életem.

Azért örülök, hogy Tóth Gabi a mentorom, mert annak ellenére, hogy 2012-ben az ő tanácsára Malek Miklós nem vitt magával az élő show-ba, egyáltalán nem haragszom Gabira. Egyrészt érnem is kellett még, másrészt volt igazság a kritikájában. Nem olyan rég kezdtük a közös munkát, de máris rengeteg szakmai segítséget és törődést kaptam tőle.

Van-e szerencsehozó kabalád,ha igen, mi az, és kitől kaptad?

Régebben volt szerencsehozó kabalám (egy pici medál, amit a nagynénémtől kaptam, és mindig a cipőmbe rejtettem fellépés előtt), de már egy jó ideje nem tartok magamnál semmit.

Ajánlott videók

Legnépszerűbb videók

Teljes adások RTL Most Logo