Műsorújság
RTL Most

Sokk és ájulás közeli állapot a színpadon

A Finálé hétvége olyan, mint a karácsony: egyszer van egy évben, de két napig tart! Ma este eldőlt, kik lesznek az idei TOP3-ban, vagyis kik küzdenek vasárnap este a végső győzelemért.
A főszereplők természetesen a versenyben lévő döntősök: Benji, Horányi Juli, Nagy Ricsi és Tóth Andi voltak. A mentorok ezen a hétvégén már nem dönthetnek: kizárólag a szavazókon, az aktív rajongókon múlt, hogy ki lesz ma este a negyedik. Ráadásul most nagyon megéri elküldeni azt az sms-t vagy elindítani azt a hívást, ugyanis akár egyetlen szavazatért cserébe 1 millió forintot nyerhet valaki. A szerencsés személyesen is átveheti nyereményét az X-Faktor Napon!
 
Istenes Bence Julius Caesarként kezdte a 10. élő show-t, hisz a tematika a csak szerényen! Ma este tripláztak a versenyzők, először olyan dalokat hallhattunk tőlük, amelyek mentoruk kedvenc produkciói. 

„Nagyon intelligens”

Nagy Ricsi Robbie Williams slágerét énekelte. Azért választották ezt a dalt, mert tökéletesen megmutatkozik benne az az erő, lendület, tudás és tehetség, ami mindvégig jellemezte Ricsit a döntők során. Gabi imádta tőle a dalt, szerinte nagyon intelligensen énekelte. Szikora látja a fejlődést, sokkal természetesebbnek érezte ezt, mint az elsőt. G azt vette észre, sokkal fegyelmezettebben énekelt most a srác. Alföldi szerint azért, mert felnőtt előadóművész lett a szemünk előtt. 

„Te vagy a híd a haragos folyó felett”

Horányi Juli a Bridge over troubled water-t énekelte el újra. G azért választotta ezt a dalt, mert ebben benne van minden, ami miatt Juli az idei X-Faktor egyik csillogó ékköve lett. Alföldi nagyon örült, hogy meggyógyult a lány. Szerinte olyan finom volt, mint egy tollpihe. Gabinak is hiányzott ez a letisztult hang. Szikora díjazta, hogy ismét meg tudta nyitni a szívét. G szerint kifejezte azt, honnan jött és hova tart, és hogy ő is egy híd a haragos víz felett.

„Nemzetközi színvonal”

Tóth Andi Liza Minelli Cabaret című dalát énekelte el még egyszer. Azért döntöttek így, mert ebből a produkcióból derült ki, hogy Andi nem egyszerűen egy fantasztikus énekesnő, hanem sokkal több annál. G-t magával ragadta a koreográfia, értékelte, hogy a lány minden rezdülésével próbált közölni. Alföldi profinak nevezte. Gabi szerint fontos, hogy kézben tudta tartani az egész produkciót. Szikora csak szuperlatívuszokban tudott beszélni, úgy véli, ez nemzetközi színvonal.

„Felnőtt”

Benji a Ha én rózsa volnék című gyönyörű Koncz Zsuzsa dalt énekelte. Alföldi egy pillanatig sem gondolkodott azon, hogy melyik dalt válasszák, hisz egyértelmű, hogy ez volt az évad egyik legfelemelőbb pillanata. Szikora alig tudott megszólalni a tomboló közönségtől. Gabi imádja, ahogy megnyílik Benji. G szerint ezt a dalt hitelesen előadni nem könnyű feladat, de neki sikerült. Alföldi úgy gondolja, mi sem bizonyítja jobban, hogy felnőtt a fiú, mint ahogy elénekelte ezt a dalt.

Jött a második kör, melyben vadonatúj produkciókkal készültek a versenyzők.
 

„Úgy összpontosított, mint egy lézersugár”

Nagy Ricsi az Álmodtam egy világot című Edda örökzöldet hozta. Szikora szerint valóban már csak egy kicsi választja el attól a bizonyos kaputól. Gabi egy kicsit megijedt az elején, de aztán nagyon szépen felhozta a srác. G a hangszereléshez gratulált. Alföldi szerint, mint egy lézersugár úgy összpontosított, és reméli, hogy belép a kapun.

„Olyat mutatott, mint még soha”

Horányi Juli Sia Chandelier című dalával készült. Mentora szerint nincs semmi trükk, mégis igazi varázslat, amit csinál. Alföldinek leesett az álla, mert olyat mutatott a lány, amit még soha. Gabinak nagyon tetszett az átdolgozás, mert olyan volt, mintha a lány saját dala lenne. Szikora azon gondolkozott, miért tetszik neki ez annyira. Rájött: mert Horányi Juli énekli! G örült, hogy mentoráltja elgondolkodtatja az embereket.

„Benji dalra lassúztam”

Benji egy Adele slágert énekelt a második fordulóban. Tóth Gabi csodálatosnak nevezte, becsukott szemmel azt látta, hogy egy férfival lassúzik Benji dalára. Szikorának és G-nek volt egy kis hiányérzete. Alföldi szerint önazonos volt a produkció.

„Nagyon nagyot énekelt”

Tóth Andi Jennifer Hudson One Night Only című gyönyörű dalát énekelte. G reméli, hogy nem azonosul a dallal, amely egy egyéjszakás kalandot dolgoz fel. Gabi szeretné, ha a szívét is megnyitná a lány, mert a hangja csodálatos. Alföldi szerette, hogy nagyon fegyelmezetten énekelt nagyon nagyot a kicsi lány. Szikora felhívta Geszti Pétert, aki azt mondta, Tóth Andi határtalan tehetség.

Következett a harmadik forduló, melyben duetteket énekeltek a versenyzők.
 
Nagy Ricsi Varga Viktorral zongorázta és énekelte el a Holnapra kiderül című dalt. Viktor szerint Ricsi úgy megy előre, mint egy vaddisznó, abból kell egy kicsit visszavennie.
 
Horányi Juli duettpartnere Fábián Juli volt és a Like a child című dalt adták elő kézenfogva. Horányi Juli fel sem fogta, hogy valóra vált egy álma és egy színpadon lehetett Fábián Julival.
 
Benji Bogival lépett színpadra és a We all című dalt adták elő. Benji magabiztosnak és lazának érezte magát Bogi mellett és ez érezhető volt a produkción is.
 
Tóth Andi példaképével, Csipával énekelte a Játszom című dalt. Andinak fantasztikus érzés volt a Hooligans énekesével együtt dolgozni.

A versenyzőket láthattuk még egy közös produkcióban, majd kizárólag az X-Faktor miatt Budapestre érkezett belga énekesnővel, Julie Rens-szel kiegészülve érkezett a Szabó Balázs Bandája, akiktől a Hétköznapi című dalukat hallhattuk.

A fergeteges produkciók után jött a fekete leves, az eredményhirdetés. Benji, Tóth Andi és Horányi Juli a finalisták, Nagy Ricsi búcsúzott az X-Faktortól.

Vasárnap 13:20-tól X-Faktor NAP, este 18:50-kor pedig kezdődik a Finálé, és kiderül, ki nyeri a 2014-es X-Faktort!

A teljes adást visszanézheted az RTL Moston!

Legnézettebb videók