Műsorújság
RTL Most

Duettpartnerekből párbaj ellenfelek lettek

A hat döntősnek ezúttal nemcsak egyéniben kellett bizonyítania, hanem duettekben is összemérhették a tudásukat. A sors fintora, hogy két olyan előadónak kellett párbajoznia, akik nem sokkal korábban még közös dallal dobogtatták meg a szívünket.
 
All Thtat Jazz - ennek jegyében telt a 8. élő show. Az énekesek ismét jól ismert előadók világhírű slágereit énekelték, megfűszerezve egy kis swinggel.

Hatan vannak még versenyben, Bence rögtön meg is dicsérte Gabit, ugyanis az X-Faktor történetben először fordult elő, hogy két zenekar is ott van még a legjobb hatban. Ma este már nemcsak egyéni produkciókban mutathatták meg magukat az énekesek, hanem duettekben is összemérhetik a tudásukat.

Elsőként az a zenekar következett, akik nemcsak a mai estének, hanem az egész X-Faktornak is megadta az alaphangot: a Spoon. A srácokkal mindenki meg volt elégedve, G-nek tetszik ez az irány, amibe mennek. Nem kellenek táncosok, se show elemek, csak a négy srác a hegyről, akik élvezik a közös zenélés adta örömöket. Alföldi Róbertnek kicsit az volt az érzése, hogy a srácok fent maradtak a hegyen, de a zoknijukhoz azért gratulált. Szikora Róbert pedig egy női vizes póló versenyhez hasonlította a fiúk produkcióját: „Nézegeted őket és közben jól érzed magad”- neki is egyre jobban tetszik, amit a Spoon képvisel.

Másodikként Horányi Juli következett, aki megint elvarázsolta a mentorokat. Gabi nagyon hálás volt azért, hogy Juli új arcát mutatta meg, és azt, hogy ilyen dögösen intelligensen adta elő a dalt. „Nem tudtam, hogy te jazzben is ilyen jó vagy” – így kezdte Szikora Robi az értékelését. Majd csak pozitívumokkal folytatta.

Juli után Nagy Ricsi is megcsillogtathatta tánc-és énektudását. A mentoroknak ez is tetszett, bár Gabi remélte, hogy Ricsi a duettben az énekhangját is megmutatja majd, mert ebben a produkcióban kicsit elveszett a táncban. Mentora szerint viszont nem kell mindig mindent megmutatni, ők most csak ennyit akartak láttatni. G szerint ebben az előadásban annyi energia volt, hogy azzal akár egész Nyíregyházát fűteni lehetne.

Színpadra lépett Gabi második még versenyben lévő zenekara, a Tha Shudras. Mentoruk a kisfilmben arról beszélt, hogy úgy látszik, az emberek még mindig a maszkokkal vannak elfoglalva, pedig a mögöttük rejlő üzenet sokkal fontosabb. A fiúk azt mondták, ha ezért menniük kell, akkor úgy akarják megcsinálni ezt a szombatot, mintha ez lenne az utolsó. Szikora Robinak minden benne volt ebben a produkcióban: Frank Sinatra, Louis Armstrong, humor és swing is. Alföldi Robi szerint most ért be minden a srácoknál, amit eddig tudtak róluk. G megint megdicsérte a megvalósítást és a ritmusszekciót is.

Majd következett a „sokoldalúság mértékegysége”, Tóth Andi!
G le volt nyűgözve a lánytól, a tehetség még a magafajta makacs blues zenészt is meg tudja győzni. Elvonatkoztatott attól, hogy Andi csak 15 éves, egyszerűen csak egy tehetséges énekesnőt látott, aki még nem profi, de nagyon ígéretes jövő áll előtte. Tóth Gabi megint imádta a lányt, mert őrületes energiák mozogtak benne. Szikora Robi pedig nagyon szeretné, ha Andiból lenne az X-Faktor legfiatalabb győztese.

Andi után egy olyan fiatalember vette birtokba a színpadot, akinek a múlt heti produkciója nem aratott osztatlan sikert. Ez viszont Benji mentorát egyáltalán nem érdekelte, nem azzal kell foglalkozni, ami akkor volt, hanem azzal, ami most van. Szikora Robi szerint ez a feladat olyan lehetett Benjnek, mint mezítláb megmászni a Himaláját, de nagyon jól megoldotta. Gabi megint a mikrofonállványon problémázott, úgy érezte, mintha Benji kicsit odaragadt volna a színpadhoz, ennek ellenére technikailag nagyon jól elénekelte ezt a számot. G szerint nagyon jó volt a dalválasztás, Benji a bensőségesebb hangvételű előadók közé tartozik, ezért is állt neki nagyon jól ez a szám.

Miután az énekesek egyéniben is bizonyítottak, következtek a duettek. Elsőként a kirobbanó energiák találkoztak, a színpadon Tóth Andi és a Tha Shudras.

Alföldi Róbert szerint két ilyen erős egyéniség esetében mindig felvetődik a kérdés, hogy mennyire tudnak együttműködni. Mindketten nagyon fegyelmezettek voltak, odafigyeltek egymásra és ezért lett ilyen jó az előadás. G gratulált a számválasztáshoz, és megkérte, hogy pár jegyet tegyenek félre neki a közös koncertjükre. Gabi szerint tisztelettudóak voltak egymás iránt, és ez a jó duett kulcsa.

A második közös dalt Benji és a Spoon adta elő. A srácok nagyon jót tettek egymásnak, talán azért mert megoszlott a felelősség, de Szikora Robi szerint mindketten eddigi legjobbjukat nyújtották ebben a versenyben. Alföldi Robi szerint azért voltak ilyen jók, mert végre teljesen elengedték magukat és igazán szívből-lélekből énekeltek.

A harmadik duettet az X-Faktor mezőnyének két legérettebb énekese adta elő: Horányi Juli és Nagy Ricsi. A mentorok állva tapsolással köszönték meg az élményt. Gabi szerint megszűnt a világ, és nagyon hálás volt ezért a pillanatért. Szikora Robi szerint az ilyen daloknál fennáll az a veszély, hogy az énekesek túl akarják énekelni egymást, itt azonban erről szó sem volt, ez a produkció nagyon egyben volt. Alföldi Robi szerint hihetetlen drámát varázsoltak ide a színpadra, G szerint pedig büszke lehet a műsor arra, hogy ilyen tehetségek élnek itthon.

Az eredményhirdetés előtt a 6 döntős még színpadra lépett egy igazán alkalomhoz illő közös produkcióval. Majd a 2011-es X-Faktor győztes, Kocsis Tibor érkezett Hello Budapest című új dalának swinges verziójával.

Elérkezett az est legizgalmasabb része: az eredményhirdetés. Akik teljesítményükkel meggyőzték a mentorokat és a közönséget is, ezért a jövő héten is itt lehetnek az X-Faktor színpadán: Horányi Juli, a Tha Shudars, Tóth Andi és Nagy Ricsi. A sors fintora, hogy pont annak a két énekesnek kellett párbajoznia, akik néhány perccel korábban még közösen énekeltek: a Spoonnak és Benjinek.

Tóth Gabi kezdte az értékelést. Lehet, hogy a srácok még zárkózottak és félénkek, de ő hisz benne, hogy a hangjukkal és a fiatalos lendületükkel gyógyítani tudják az embereket. Benji szenzációs fejlődésen ment keresztül, a Spoont viszont nagyon megkedvelte, a srácok külön-külön is csodásak, így együtt pedig különösen. Benjit küldte haza. Alföldi Róbert szerint ma este végre egy csapatként látta a Spoonos fiúkat, Marci pedig ma énekelt a legmélyebben, igazán szívből jött. Benjivel a kapcsolata bonyolult és gyönyörű, hihetetlen fejlődésen ment keresztül ez a félénk, zárkózott fiú. A Spoont küldte haza. Az állás tehát 1-1. Szikora Robi visszaemlékezett az első alkalomra, amikor találkozott a Spoonos fiúkkal, arra a friss, fiatalos lendületre, amit magukkal hoztak, azóta mégis hiányolt belőlük valamit. Benji igaz, hogy sokszor nem tudott eléggé kinyílni, mégis mindig annyira őszinte volt, ami megérintette a lelkét, a Spoont küldte haza. G is méltatta a Spoonos fiúkat, mégis kicsit az volt az érzése, hogy a fiúk a megfeszített munka során kicsit elveszítették a koncepciójukat. A párbajdal és az eddigi teljesítmény alapján Benjit tartotta versenyben. Az X-Faktor így a Spoon számára ért véget.
 
Nézd vissza a teljes adást az RTL Moston.

Legnézettebb videók