Műsorújság
RTL Most

A Pálinka Republik búcsúzott elsőként az X-Faktortól

Hitetlenül erős mezőnnyel, színes egyéniségekkel és színvonalas produkciókkal vette kezdetét a 2014-es X-Faktor első élő show-ja. Meglepetésekben és izgalmakban nem volt hiány, az adás végére pedig  - ahogy ez lenni szokott – szem nem maradt szárazon, hiszen valakinek már most búcsúznia kellett.
 
A 2014-es X-Faktor első élő show-ját Istenes Bence és a 12 döntős közös produkciója nyitotta meg.  Az idei szezon újítása, hogy voltak olyan versenyzők, akik arra vártak, hogy 13.-ként csatlakozhassank az X-csapathoz.

Majd a show elmaradhatatlan részeként bevonult a négy mentor. A 2014-es X-Faktorban Alföldi Robi a fiúkat, Tóth Gabi a csapatokat, Little G a 25 év felettieket, Szikora Robi pedig a lányokat mentorálja. Miután a négy ítész elfoglalta a helyét, mindannyian saját tisztalapos versenyzőjük mellett kampányoltak.

Szokatlan, hogy ennyire a műsor elején már elkövetkezik ez a drámai pillanat. Bence még utoljára szavazásra bíztatta a nézőket, majd kiderült, hogy ki a 13. döntős: ezt a lehetőséget Benji kapta meg, ezzel Alföldi Robi csapata négytagúra bővült.

A hihetetlen izgalmak után máris színpadra lépett az első versenyző: a Pálinka Republik ezúttal sem hazudtolta meg önmagát, óriási bulit varázsoltak az X-Faktor színpadára.

„Így kell elkezdeni egy élő show-t az X-Faktorban” – így kommentálta Szikora Robi a produkciót. Gabi azért lelkendezett, hogy a fiúk megint meg tudták mutatni, hogy micsoda energiákat képesek megmozgatni. G-nek is tetszett a produkció, Alföldi Robi viszont nem volt maradéktalanul elragadtatva, neki olyan érzése volt, mintha ez a pálinka még csak most főne.

A multikulti-buli után egy törékeny hölgy következett: Jakab-Péter Izabella.

Alföldi Robi szerint angyali hangja és angyali kisugárzása van Bellának, de ő kicsit többet szeretne látni a jégkorongozóból. Gabi nagyon megdicsérte a lányt, Bella belépésekor ugyanis elromlott a LED-fal és nem tudott úgy a színpadra lépni ahogyan szeretett volna, viszont ezt a váratlan szituációt is remekül megoldotta, ami amatőr énekesként nem volt kis feladat.

Rövid szünet után következett egy összetéveszthetetlen zenekar, akiket mentoruk úgy konferált fel, hogy ők egy olyan banda, akik igazán különlegesek és a zenéjükre szükség van itthon. A Tha Shudras tagjai bemutatkozó kisfilmjükben arról beszéltek, hogy remélik, hogy az emberek nem a kinézetük, hanem a zenéjük alapján fogják megítélni őket. A srácok Madonna egyik nagy slágerét formálták saját képükre.

A mentorok egyöntetűen el voltak mosva a produkciótól, Alföldi Robi sajnálkozott, hogy már nem 20 éves, mert akkor biztos minden koncertjükön az első sorban csápolna. Szikora Robi szerint a bolygólakók rendkívül jól tudták konvertálni stílusukat a földi élethez. Gabi pedig hihetetlenül büszke volt a csapatára
„Egy dalt megtanulni eljátszani nem nehéz, saját stílust teremteni, na az viszont kemény, nektek azonban sikerült, Tha Shudras itt a helyetek!”

Majd a 25 év felettiek csapatából is színpadra lépett az első versenyző, Kállai-Kiss Zsófi személyében. akit, G szerényen csak dívának nevezett. Dívához méltóan Zsófi Tina Turner egyik slágerét adta elő. Gabi úgy érezte magét, mintha nem is egy versenyzőt látna, hanem egy profi énekesnőt, külön értékelte, hogy a lány bevonta magát a tánckarba. Alföldi Robi szerint Zsófi nemcsak egy kiforrott versenyző, hanem egy kiforrott előadó is. G is csak méltatni tudta mentoráltját, meg van róla győződve, hogy Zsófi sokra viszi még.

"Robi, gondolom Ricsivel folytatjuk, de melyikkel?" - tette fel a kérdést Istenes Bence.

És valóban "egy" Ricsi következett, méghozzá, Borbély Ricsi.

„Ha nem figyelsz oda, még énekes lesz belőled”

Így kezdte értékelését Szikora Robi. Szerinte nagyon jól énekelt a fiú, atom-biztos a hangja, mégis valamit hiányolt belőle, nem érintette meg a dal. Gabi is egyetértett mentor-társával, kicsit hiányolta az energiákat a dalból, szerinte Ricsi a Mentorházban volt igazán jó, azt az érzést most nem tudta hozni. G szerint is kicsit modoros volt az előadásmód, és szerinte ez most nem jött össze a fiúnak. Alföldi Robi persze egyből harciasan mentoráltja védelmére kelt, szerinte ebből az előadásból nem hiányzott semmi, Ricsi csak régi vágásúan énekelt, de ez így volt jó, ahogy volt.

Fantasztikus ember, kiváló orgánummal és kiváló hanggal – így konferálta fel Little G. Angelic Jonathant.

Alföldi Róbert kezdte először az értékelést egy meglehetősen hízelgő mondattal: „Ahányszor hallgatlak, mindig az jut eszembe, hogy az élet gyönyörű és élni jó”.
Gabi is csatalakozott Robihoz, úgy érzi, hogy Jonathánt azért küldték a Földre, hogy megtisztítsa az embereket, és erőt adjon nekik a folytatáshoz. G elképesztően büszke volt mentoráltjára, egy fantasztikus előadót ismert meg a fiúban, aki játszi könnyedséggel tudja átadni a benne lévő érzéseket a színpadon.

Jonathan után egy igazi díva vette birtokba a színapdot. Ilyés Jenifertől mentora, Szikora Robi "csak" annyit várt el, hogy a színpadon is ugyanolyan tökéletes és profi legyen, mint ahogyan őt megismerte.

Gabi szerint gyönyörű és tanult hangja van Jenifernek, mégis úgy érzi, hogy keveset látott a lányból. Alföldi Robi is szenzációsnak tartotta az előadást, de azt tanácsolta a lánynak, hogy nem szabad ennyire elzárnia a személyiségét a közönségtől. Szikora Robi szerint Jenifer szemkápráztatóan szép és éppen ezért neki duplán kell majd teljesítenie, hogy elismerjék a teljesítményét.

Jenifer után színpadra lépett Gabi utolsó csapata, a Spoon, méghozzá George Michael egyik legnagyobb slágerével, a Freedommal. Gabi egyáltalán nem tart attól, hogy széthúzás lenne a fiúk között, mert nagyon erős kötelék van közöttük és most már ő is csapattag lett.

A srácok fellépése után olyan sikítozás volt a stúdióban, amit utoljára a ByTheWay-nél lehetett hallani – így emlékezett Szikora Robi. Alföldi Robi szerint a srácok eszméletlenül jól néznek ki, abszolút színpadra termettek és nagyon alázatosak, viszont úgy érezte, hogy a színpadon kicsit jobban ki kell nyílni és akkor már nem szabad finomkodni. Gabi elismerte a kritika jogosságát de hangsúlyozta, hogy már dolgoznak rajta, de ennek ellenére nagyon büszke volt a fiaira, hiszen a srácok most álltak először komoly színpadon és nagyon jól vették az akadályokat.

A fiúk után egy igazán különleges előadó következett. Horányi Juli mindenkit elvarázsolt.

„Kiszakított magának egy darabot a térből”

Alföldi Robi úgy érezte, mintha Juli csak neki énekelne, Gabi szerint pedig Julinak olyan varázslatos személyisége van, amitől kinyílnak a virágok. Szikora Robi úgy emlékezett, már első alkalommal is meglátott a lányban valami igazán angyalit és különlegeset és ezúttal sem kellett csalódnia. Mentora, G nem szaporította a szót, ő ehhez a produkcióhoz sokat már nem tudott hozzátenni, Juli annyiszor megríkatta már a gyönyörű hangjával és ezúttal is tökéleteset alkotott.

Juli után egy csupaszív előadó következett, a „II. Richárd„ vagyis Szabó Ricsi.

Az értékelést G kezdte: Bár feltűnt neki egy-két hiba az éneklésben, Ricsinek akkora lelke van, hogy mégis elvitte az egészet. Gabi is borzasztóan hálás volt ezért a dalért, és külön kiemelte, hogy Ricsi mert a szemükbe nézni. Alföldi Robi csak annyit mondott, hogy ő mindig borzasztóan meghatódik, amikor „Ricsi bácsi” énekel.

Majd következet az a versenyző, aki még a többieknél is izgatottabb volt, hiszen ő csak most tudta meg, hogy színpadra állhat ezen az estén. Az X-Faktor tisztalapos versenyzője, Benji énekelt.

A fiú vastapsot kapott. Gabi a meghatottságtól alig tudott szóhoz jutni, számára ez volt az est legmeggyőzőbb produkciója. Szikora Robi azzal kezdte, hogy bár vérzik a szíve, hogy nem Gwendolin állt ott, de Benji nem érdemtelenül jutott be az X-ek közé. G nem kis felzúdulást keltve úgy értékelte a dalt, hogy jó volt, de nem volt kiváló, ez elegendő volt, de ő nem esett annyira hasra tőle, mint a többiek. Alföldi Robi szerint az csak egy dolog, hogy Benji jól énekel, ami nála igazán megdobja az előadásmód értékét, az az, hogy fiatal kora ellenére hihetetlen mély érzéseket képes közölni.

Féktelen személyiség, brutális energiák, elsöprő hang – Tóth Andi állt színpadra.

„Andi, te sikerre vagy ítélve”

Alföldi Robi alig kapott levegőt a lendületes előadás után, csak annyit fűzött hozzá, hogy nagyon ritkán történik meg vele, hogy nem tud mit mondani. Andi mindent tud és vér profi a szó legnemesebb értelmében. Gabi megértette, hogy miért unatkozott eddig a lány, olyan energiák vannak ugyanis benne, amiket eddig nem tudott levezetni. Felhívta mindenki figyelmét, hogy erre a lányra szükség van ebben a szakmában. G szerint az egészen biztos, hogy Andinak a színpadon van a helye, és külön gratulált a dalválasztáshoz. Szikora Robi csak annyit mondott, hogy ha ne adja Isten  egyszer lesz egy cunami, azt biztosan róla nevezik majd el.

Alföldi Robi felkonferálta utolsó Ricsi nevű versenyzőjét, aki számára a munka és a kitartás élő példája. Nagy Ricsi Majka és Curtis közös dalának egy feldolgozását adta elő: énekelt és közben zongorán kísérte magát.

Brutálisan jó volt – így kezdte Szikora Robi. Jóképű és tehetséges fickó, aki, ha így halad, számolni kell vele a végelszámolásnál is. G szerint nagyon érett produkció volt, messze meghaladta a korát. Gabi, ahogy hallgatta Ricsit, eszébe jutott a fiú tavalyi Mentorházas produkciója, és úgy érzi, hogy felnőtt a feladathoz. Alföldi Robi szerint Gabi jól döntött tavaly, mert Ricsi nem tudott volna ilyen élményt nyújtani, ha nincs háta mögött az az egy év.

Miután már mindenki színpadra állt, az énekesek kizárólag a nézők kegyeire voltak bízva. A feszültséget egy különleges extra produkció oldotta. Danics Dóra tért vissza az X-Faktor színpadára, hogy előadja új, saját dalát.

Majd Bence lezárta a szavazást. A nevek nem a továbbjutás sorrendjében hangzottak el.

Akik biztosan itt lesznek a jövő héten is: Benji, Tha Shudras, Nagy Ricsi, Tóth Andi, Horányi Juli, Szabó Ricsi, Andelic Jonathan, a Spoon, Kállai-Kiss Zsófi, Borbély Richárd és Ilyés Jenifer.

A nézők döntése alapján a 2014-es X-Faktor első két párbajozója Jakab-Péter Izabella és a Pálinka Republik.

Gabi szerint mindkét előadó nagy tehetség, de ő nagyon megszerette ezt a négy suhancot, valódi csoda van a fiúkban, ezért Bellát küldte haza. Szikora Robi hangsúlyozta, hogy a Pálinka Republik mindig jó hangulatot tudott teremteni, mert erre nemcsak a pálinka, hanem a zene is képes, mégis úgy érzi, hogy ez a színpad ma este túl nagy volt nekik és nem tudták betölteni. Alföldi Robi szerint nagyon nehéz dolguk van, mert bár mindkét előadó jó volt, egyikük sem volt igazán meggyőző. A Pálinka Republikot küldte haza. Little G szerint Bellának még sok tanulnivalója van, s bár nagyon közel áll a szívéhez, amit a Pálinka Republic képvisel, mégis őket küldte haza. A mentorok tehát döntöttek: a Pálinka Republic számára ért véget a verseny.

Az első interjút a kiesett bandával itt nézheted meg.

A teljes adást visszanézheted az RTL Moston.

Legnézettebb videók