Műsorújság
RTL Most

A legfiatalabb versenyző nyerte meg az X-Faktort!

A 2014-es X-Faktor Finálé méltó lezárása volt az idei évadnak. A három döntős, Benji, Tóth Andi és Horányi Juli világszínvonalú produkciókkal örvendeztetett meg minket. Miután Benji megkapta a bronzérmet, a magyarországi X-Faktor történetében először két lány küzdhetett meg a végső győzelemért. De az arany konfettieső csak egyikőjüket várhatta a végén.
Az X-Faktor Finálé olyan, mint a karácsony, egyszer van egy évben és két napig tart! Így lehet jellemezni a leginkább azt a tömény izgalmat, amit átélhettünk ezen a hétvégén. Az est három főszereplője, Tóth Andi, Horányi Juli és Benji voltak. A döntősök ezen az estén többször is színpadra álltak, eléneklik majd a legelső dalt, amivel a válogatóra érkeztek, de megemlékeznek a közelgő ünnepekről, majd újra előadhatják egy régi kedvencüket.

A műsor nyitányában nemcsak a három finalista, hanem mind a 12 döntős együtt állt színpadra, hogy elénekeljék egy korábbi győztes, Kocsis Tibor Meglepetés című dalát!

A három döntősre szombat este óta újra lehetett szavazni, az adás elején megmutatták, hogyan alakult a szavazatok aránya.Látszik, hogy egy valaki nagyon elhúzott, míg a másik két versenyzőt csupán néhány százalék választotta el egymástól.

A finalisták elsőként azzal a dallal érkeztek, amit a legelső válogatón énekeltek.

Legyen valami pezsgés! A színpadra Tóth Andi robbant be!

„Így kell elkezdeni egy Finálét! Elképesztő, hogy mennyit változtál, imádtam!”

Így kezdte Tóth Gabi az értékelést. G szerint Andiban még mindig benne van az a dinamit, ami miatt mindenki megszerette a lányt. Alföldi Róbert úgy érezte magát, mintha egy vérprofi, nagyon jól megcsinált sztár koncertjén ülne. Szikora Robi pedig csak annyit mondott, ő, mint sokan mások ebben az országban Tóth Andi-függőségben szenved, és embertelen teljesítményt látott most is mentoráltjától.

Majd Benji következett, egy szál gitárral.Tóth Gabi már első alkalommal is kész volt ettől az előadástól, és most a Fináléban ugyanezt a hatást váltotta ki belőle. Alföldi Róbert szerint tökéletes előadás volt! G már többször mondta, hogy nagyon jól áll neki a gitár, örült, hogy újra így láthatta őt a színpadon. Szikora Robi is csak dicsérni tudta a dalt, nagyon szórakoztató előadást láthatott.

Harmadikként Horányi Juli lépett színpadra, aki az első válogatón okozott nagy pillanatát ismételte meg: jeleléssel adta elő Sia gyönyörű, lírai dalát. Alföldi Róbert lélegzetelállítóan gyönyörűnek nevezte a produkciót. Azt a pillanatot, amit Juli fél évvel ezelőtt okozott, nemhogy visszahozta, hanem túl is szárnyalta. Gabi könnyekig hatódott a daltól, csodálatos volt, és végre nemcsak a tehetséget, hanem a magbiztosságot is meglátta Juliban. Szikora Robi egy igazi érett nőt látott a színpadon, azt pedig külön értékelte, hogy Juli megsimogatta a Tha Shudras-t. G szerint, már az első válogatón is látszott, hogy Julinak mennyire fontos az, hogy mindenkihez eljusson az üzenete.

Az énekesek a második kört szívhez szóló karácsonyi dalokkal nyitották meg.

Elsőként Tóth Andi következett egy vidám, bohókás karácsonyi számmal. G mosolyogva nézte, ahogy Andi egy felnőtt nőből újra 15 éves, szeleburdi kislánnyá változott. Gabi nagyon szívesen hallgatja majd vissza ezt a dalt, miközben a fa alatt az ajándékait bontogatja. Alföldi Róbert szeretné, ha mindenkinek olyan békés, nyugodt, szeretettel teli karácsonya lenne, mint amit Andi ide varázsolt. Szikora Robi szerint a dal fiatalos, és igazi volt. De Andi mindig ünnepet varázsol a színpadra, dalról-dalról és hétről-hétre hozza a varázslatot.

Másodikként Mariah Carey örökzöld karácsonyi slágerével Benji érkezett.
 

Gabinak nem is kell már más karácsonyra, csak Benji!

Szikora Robi szerint nagyon hálás, kedves és szórakoztató volt a produkció, és külön díjazta az ötletes díszletet és a koreográfiát. G egy jókedvű és magabiztos előadót látott a színpadon.

„Welcome to reality, baby!”

Horányi Juli karácsonyi dala után Szikora Robi azt mondta, számára Juli a példakép, aki sohasem adja fel az álmait. Tóth Gabi elárulta, ha már kicsomagolta az ajándékait Benjire és Tóth Andira, haza ment mindenki, és ő egyedül marad, biztosan ezt a dalt fogja visszahallgatni. Megköszönte az élményt. Alföldi Robi azt kívánta a lánynak, hogy váljon valóra a legmerészebb álma is, minden, amit csak elképzelt magának. G számára Juli nem egy ígéret, nem jövő idő, ő már egy kész, kiforrott énekesnő most, a jelenben is.

Az ünnepi készülődés fényét a tavalyi győztes, Danics Dóra emelte. A 2013-as X-Faktor nyertese a Reszkessetek betörők egyik legszebb karácsonyi dalát adta elő, az X-Faktor kórussal karöltve.

Majd elérkezett a Finálé első eredményhirdetése. Az a két énekes, aki esélyt kapott arra, hogy megnyerjék az X-Faktort: Tóth Andi és Horányi Juli. Andi ugrálva ünnepelte a továbbjutást, Juli pedig örömében földre rogyott. Benji tehát bronzéremmel a nyakában búcsúzott, könnyek között megnézhettük a legszebb pillanatait, majd Horányi Juli újult erővel lépett színpadra Lady Gaga energikus dalával.

Tóth Gabi, ha pasi lenne és olyan csaja lenne, mint Juli, most nagyon büszke lenne rá, minden tekintetben.

„Isteni volt”

Alföldi Róbert szerint Juli olyan show-t nyomott itt, amit a legnagyobb hollywoodi sztárok szoktak Las Vegas-ban, amire úgy kell, hetekkel előre feliratkozni. Szikora Robi számára Juli mindig is egy szimbólum volt, olyan valaki, aki mindig menekült a nyárspolgárság elől, úgy tűnik, most egészen a döntőig futott.

 Majd Andi következett a Show Must Go On című Queen nótával.

„Honnan tudja ezt?”

Ámuldozott Alföldi Róbert, aki szerint Andi egy istenadta tehetség. Gabinak sokkal jobban tetszett ez a dal most, mint amikor először énekelte, és kiemelte, hogy nagyon büszkék lehetnek rá a szülei. G örült neki, hogy ilyen tehetségekre bukkannak, és büszkén jelentette ki, hogy megvan az utánpótlás. Szikora Róbert szerint Andi megint királynő volt, újra tündökölt.

Elérkezett az utolsó kör. Andi és Juli egymás után énekelték el A győztes dalát, amelyet külön erre az alaklomra írt Rakonczai Viktor, Rácz Gergő és Erdős Virág.

De előtte még megnézhettük, hogy Andi és Juli hogyan jutottak el a kezdetektől a Fináléig.

Gabi szerint Andi igazán győztesként énekelte el ezt a dalt, Alföldi Róbert drága ifjú hölgyként köszöntötte, és azt mondta, hogy ő a jövő. Szikora Róbert azzal egészítette ki a hallottakat, hogy Andi nem csak a jövő, hanem a jelen is.

„Juli te vagy a kincs, neked íródott ez a dal!”

Így kezdte Tóth Gabi. Alföldi Róbert megint repült Julival, ezzel a dallal ismét magával vitte. Az énekesnő még ebben a nagyon fontos pillanatban is csak arra figyelt, hogy adni tudjon. Szikora Robi a legnagyobb dicséretet mondta a lánynak: nem tudott ellene drukkolni, mellette is volt. Erre a mondatra G le is nyomott mentortársa arcára egy cuppanóst, majd átvette a szót. Juli ismét világszínvonalú produkciót hozott, de nem csak a tehetsége tündöklő, hanem az egész lénye tekintélyt szül.

A méltató szavak után következett az az énekes, aki elsőként érezhette meg az X-Faktor győzelem ízét: Vastag Csaba! A 12 döntős még utoljára összeállt egy közös produkció erejéig, a 2012-es X-Faktor győztes, Oláh Gergő dalát adták elő.

Majd elérkezett az utolsó egy perc, Bence arra biztatta a nézőket, hogy küldjenek még néhány sms-t, vagy telefonáljanak és támogassák kedvencüket, majd lezárta a szavazást. Aki a 2014-es évadban a produkcióival és személyiségével lenyűgözte a nézőket és ma este a legtöbb szavazatot kapta: a magyarországi X-Faktor történetének legfiatalabb versenyzője: Tóth Andi!

Andi immár győztesként, örömkönnyek közepette énekelhette el újra A győztes dalát.

Nézd vissza a Finálé teljes adását az RTL Moston!

 

Legnézettebb videók