Műsorújság
RTL Most

Rosewood: Magabiztos, de nem arcátlan

Morris Chestnut, a Cool-on látható vadonatúj amerikai krimisorozat, a Rosewood főszereplője és a műsor producere, Todd Harthan a FOX-nak adtak exkluzív interjút.
A Rosewood próbaepizódjában feltűnik Anthony Michael Hall. Ő is állandó szereplője lesz a sorozatnak?

Todd Harthan: Szerettünk Anthonyval együtt dolgozni, de úgy néz ki, hogy egy Brad Pitt filmben kapott szerepe miatt nem tud teljes mértékben rendelkezésünkre állni. Ez persze nem jelenti azt, hogy a későbbiekben nem fog feltűnni Willet nyomozóként a sorozatban.

Hogyan tudta beleélni magát a súlyos egészségügyi problémákkal küzdő karakterébe?

Morris Chestnut: Folyamatosan dolgozom ezen. Todd és a forgatókönyv írói mindennek alaposan utánanéztek, sokat konzultálok orvosokkal, szaktanácsadókkal. Ez sokat segít nekem a bonyolult jelenetekben vagy épp abban, hogyan használjam helyesen az orvosi szakzsargont.

Mi fogta meg Önt a sorozatban? Miért vállalta el a szerepet?

Morris Chestnut: Elolvastam a forgatókönyv első jeleneteit: a karakter okos, szellemes és empatikus volt, sok olyan tulajdonságot láttam benne, amit becsülök, és szerettem volna eljátszani. Todd küszöbén könyörögtem, hogy adja nekem a szerepet. Megérte, mert végül én kaptam meg.A próbaepizódban a patológia Beethovenjének nevezi magát. Ugyanannyira magabiztos a karaktere, mint amennyire arcátlan?

Morris Chestnut: Szerintem a magabiztosságot és az arcátlanságot csak egy nagyon vékony vonal választja el egymástól. Az általam megformált karakter magabiztos, de nem arcátlan. Odafigyel embertársaira és nagy tisztelője a női nemnek.

Mi különbözteti meg ezt a sorozatot a többitől?

Todd Harthan: Szerintem az, hogy nemcsak arról van szó, hogy egy zsaru és egy patológus hetente megold egy esetet, hanem a nézők megismerik a Rosewood és a Villa család hétköznapjait is. Olyan elemekből építettük fel a sorozatot, amelyeket más műsorokban szerintem nem lehet megtalálni, többek között ennek is köszönheti újszerűségét.

Adott Önnek valami olyat ez a szerep, amelyet a mindennapi életben is használni tud?

Morris Chestnut: Rosewood arra bátorítja az embereket, hogy éljenek meg és élvezzenek ki minden pillanatot. Néha egy-egy jelenet közepén eszembe jut, hogy néha nekem is meg kell állnom, és élveznem kell az életem.

Ön szerint Rosie miért udvarol Villának? Mi a különleges ebben a nyomozónőnek?

Morris Chestnut: Amellett, hogy a nyomozónő természetesen csinos és szexi, Rosienak az is tetszik a nőben, hogy szakmailag is kiváló, valamint tisztában van azzal, hogy ketten együtt nagyon komoly eredményeket tudnak elérni.Ki öltözködik jobban, ön vagy Rosie?

Morris Chestnut: Az attól függ, hogy hová kell menni és mit kell csinálni. Szerintem Rosie jobban öltözködik, de igyekszem utolérni őt ebben.

A szereppel való azonosulása során volt-e valami olyan, amire nem számított, ami segített abban, hogy jobban megismerje önmagát és jobb színész legyen?

Morris Chestnut: Az, hogy egy egyórás televíziós műsor főszereplője vagyok, sokkal nagyobb kihívást jelent, mint amire számítottam, de próbálok megfelelni a kihívásoknak. Biztos vagyok abban, hogy új dolgokat tanulok meg.

Ön szerint mi érinti meg leginkább a nézőket ebben a sorozatban?

Morris Chestnut: Az, hogy minden karakter valóságos, nagyon jól kidolgozott, és a szereplők nagyon jól együtt tudnak működni. A történet során pedig különféle arcukat mutatják meg. A műsor hol vígjáték, hol dráma, de mindig őszinte.

Miért épp Miamiban játszódik a sorozat?

Todd Harthan: Tulajdonképpen ez Rosewood karakteréből ered, hiszen ő az örök optimista, aki a félig üres poharat félig telinek látja. Szerettük volna ezt az optimizmust hozzárendelni egy városhoz, amely pont olyan vibráló és szexi, mint Rosewood maga.A történet ugyan Miamiban játszódik, de a sorozatot valójában Los Angelesben, a Manhattan Beachen forgatták. Hogy tetszik az ottani élet?

Morris Chestnut: Imádom Manhatten Beach-et, minden olyan békés, barátságosak az emberek. Remélem a műsor sikeres lesz, és sok évadot megér. Lehet, hogy veszek is magamnak egy házat itt.

Todd, milyen érzés, hogy a sorozatot rögtön az Empire-hez hasonlítják?

Todd Harthan: Természetesen nagyon jó, hiszen az Empire egy sikeres műsor. Ugyanakkor a Fox elképesztően jó promóciós kampányt rakott össze a mi sorozatunknak is. Ez segített abban, hogy sokan megnézték a Rosewood-ot és remélhetőleg bele is szerettek.

Nehéz lehet minden karakternek érvényesülnie, amikor a sorozat címe egyben a főszereplő neve is. Hogyan tud egyensúlyt tartani a szereplők között?

Todd Harthan: Az a helyzet, hogy ez nem okoz nehézséget. Rosewood nagyon szorosan kapcsolódik a környezetében élő emberekhez, és a forgatókönyv írói könnyedén írtak olyan történeteket, amelyek nem mindig csak és kizárólag róla szólnak.

A sorozatban Lorraine Toussaint játssza édesanyádat. Milyen volt vele együtt dolgozni?

Morris Chestnut: Róla csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Az egyik legjobb színész, akivel valaha együtt dolgoztam. Nagyon szeretem azokat a jeleneteket, amelyekben együtt szerepelünk. Tehetséges, színes és érzelmekkel teli egyéniség, kimondottan szeretek vele együtt játszani.

A premier epizódba már bepillanthattok, kattintsatok a képre az előzetesért:A sorozat hétfő este, 19:15-kor debütál a Cool-on!

Hasonló videók

  • Egy új igazságosztó bukkan fel Star City-ben, aki kegyetlenül és válogatás nélkül végez a bűnözőkkel. Így Olivernek már nemcsak a Prométheusz jelentette fenyegetéssel kell szembenéznie, de az új sorozatgyilkossal is fel kell vennie a harcot. Thea meggyőzi Lance-t, hogy menjen elvonókúrára, főleg, miután Prométheusz egyik dobócsillagát az ő lakásán találták meg.

  • Amikor az amerikai-kanadai határon vet partra a folyó néhány emberi testrészt, Brennan-nek egy kanadai kollégájával kell együtt dolgoznia a hivatalos nyomozás során. A dolgot megnehezíti, hogy Brennan korábban meglehetősen érzéketlenül nyilatkozott Dr.Fillmore szakértelméről.

  • Jane, Weller és Clem Berlinbe mennek, hogy kiszabadítsa Averyt – aki Berlinben már találkozott Romannel is. Patterson rájön, hogy egy hacker az applikációja révén tör be más emberek magánéletébe, ezért a csapat Boston és Suska segítségére számít.

  • Ben Farland tizenhét évesen került börtönbe lánytestvére meggyilkolásáért. Amikor 12 évvel később Ben kiszabadul, hazatér otthonába, hidegvérrel leszúrja nagyapját, majd túszul ejti fiatal unokahúgát és unokaöccsét. A viselkedéselemzők versenyt futnak az idővel, hogy a gyerekeket megmentsék.

  • Fiatal nők babának öltöztetett holttestei bukkannak fel a tömegközlekedési járműveken és Jane-nek és Maurának kell felderítenie a rejtélyes esetet. Angela új ötleteket valósít meg a kávézóban. Jane egyre többet tud meg arról, hogy Casey hogyan sérült meg.

  • Amikor a nagy vihar kidönt egy fát, kiderül, hogy a gyökérzet egy emberi holttest maradványait fonja körbe. Booth és Brennan nyomozni kezdenek az ügyben, amely Brennan számára személyesen is egyre megterhelőbbé válik. Kiderül ugyanis, hogy az áldozat szakmailag briliáns, ám az emberekkel nehezen kapcsolatot találó, magányos szívsebész volt. Brennan sok tekintetben önmagára ismer, és különösen erősen kezd kötődni az általa sosem ismert áldozathoz.

  • A csapat Wellerék lakásából mozgatja a szálakat, és egyre közelebb kerül a rejtélyes Van Gogh-oz. A gyanakvó Hirst közben villásreggelire invitálja Reade-et és Zapatát, akik igyekeznek fenntartani a látszatot.

  • Halloween estéjén összevert, alultáplált kisfiúra bukkan a San Diegó-i rendőrség. A gyermek pontosan egy éve, halloween estéjén tűnt el. Még aznap este egy jelmezes emberrabló foglyul ejt egy gyereket. A csoport haladéktalanul San Diegóba utazik, hogy megtalálja, kiszabadítsa a kisfiút.

Legnézettebb videók