Műsorújság
RTL Most

De vajon hol dolgozik az igazi Dr. Csont?

A sorozatban egy szuper kísérleti laboratóriumban mentik meg a társadalmat a kreatív holttest-eltűntetési technikákkal dolgozó gyilkosok okozta pusztulástól. A kérdés, hogy egy valóságos helyszínen folynak a történések, vagy a fantázia szülte a Jefferson Intézetet?
Dr. Brennan egy Washington D.C.-ben lévő tudományos intézményben teszi helyre nap, mint nap azt, amit a bűnözők összekuszálnak.A sorozabeli Jefferson Intézet azonban a valóságban nem létezik, Dr. Kathy Reichs találta ki, ám míg az ő könyveiben az intézet Kanadában található, a sorozat az Egyesült Államokban játszódik.

 


A 20th Century Fox nem spórolt semmin, ami a kutatólaborok hitelességét illeti: felépítettek az egyik stúdiójukban egy teljes, szakértők által hitelesített labort. Időnként persze külső terepen is forgatnak, épp úgy Kaliforniában, mint Las Vegasban vagy éppen Londonban.Az intézetben használt eszközök, gépek hitelességét az eredeti könyvet jegyző, Dr. Reich garantálja, hisz a valóságban tényleg szakértője a témának. Az ő munkáját pedig évadonként több külsős szakértő is segíti, hogy a legapróbb részletek is stimmeljenek.A valóságtól való elkanyarodás a vizsgálatok számában érhető utol. Az egyes kutatási periódusok költségei irreálisan magasak, így még egy amerikai „cégnél” is csak a legszükségesebb folyamatokat végzik el egy nyomozás során.


Dr. Csont minden hétfőn este, 21:25-kor az RTL Klubon.

Legnézettebb videók