Műsorújság
RTL Most

Elbeszélgettünk a Fekete Vámpírral

A Portré vendége volt Tihanyi Ákos, aki méltán kaphatná a Fekete Vámpír egyeduralkodó címét a musical műfajában.
A Madách színház és az Operett színház koreográfusa, de populárisabb oldaláról is megmutatkozott már az RTL Klub nagyközönsége előtt, és számtalanszor bizonyította tehetségét, hozzáértését többek között a Csillag Születikben, az X-Faktorban és a királynő produkciókban is.

Hosszú utat tett meg Tokaj városából Pécsen át Budapestig, hiszen ifjú korában eltanácsolták a tánc művészetétől, de kitartása, elhivatottsága, céltudatossága eredményes volt, így aztán bejárta egész Európát, de táncolt Japánban is. Együtt dolgozott egyik nagy példaképével Andrew Llyold Webberrel, ám nagy hatással van rá Szirtes Tamás is, akivel jelenleg is közös produkción munkálkodnak a Madách színházban. Tihanyi Ákos neve egybeforrt a Fekete Vámpír szerepével, de ismerhetjük a Macskák, a Dr Herz, a József és a színes szélesvásznú álomkabát darabjaiból is. Jelenleg aktívan nem táncol, de oktatóként is remek koreográfiákkal szórakoztatja a nagyérdeműt.

Nézze meg a Portré riportját!

A Portré adásait visszanézheti az RTL Most-on!

Hasonló videók

  • 18 éves korában felvették a Színművészeti Egyetemre, ahol egy teljesen új helyzetben, egy új környezetben kellett megbirkóznia a saját démonaival. A zenés színház az élete, sem zene, sem színpad nélkül nem tudná elképzelni azt. Tompos Kátya,  akinek  az orosz az anyanyelve, és a magyar az apanyelve, a Madách Színház legújabb musicaljében a Once-ban kapott főszerepet.

  • A “ráérés” problémáját boncolgatjuk Lengyel Tamással vasárnap a Portréban. Tamással, aki 60 százalékban üzletember és csak 40 százalékban színész. Persze csak most, hogy megalapította barátjával a Szabadszínész platformját. Azért aggódnunk nem kell, hiszen továbbra is láthatjuk őt színházban is, és a képernyőről sem tűnik el. Marton László osztályába járt a Színművészeti Főiskolán. A Portréban arról is mesél, hogyan élte meg a Marton botrányt. De könnyedebb történetekkel is gazdagít minket.

  • Kezei között felnőtté vált a színháza. Az Örkény István színház alapító igazgatója, Mácsai Pál összefonódott Örkény nevével. Habár ő azt mondja, inkább egy klassz, és érett írónak a farvizén utazik, idestova 20 éve. Tehetséges színész, igazgató, rendező, akinek inkább firkaéletműve van, mint képzőművészeti életműve, még akkor is, ha vitathatatlan, hogy festő édesapjától örökölte tehetségét. Az első színházi élménye a János Vitéz volt, ma is látja a kedvenc részletet a szemei előtt, mégsem ezért szeretett volna színész lenni. Erre az útra is Örkény vezette, diákként az egyperces novellák meghatározták a jövőjét.

  • Egy ember több élettel, aki Magyarországon és Amerikában is otthon érzi magát.  Röhrig Géza szabadságvágya egész életét végig kíséri. Költőként pedig mindezt, a verseihez is jó érzékkel használja. Nemrég megjelent verseskötetével pedig az utcán is találkozhatunk. Az Angyalvakond ugyanis hajléktalan történeteket mutat be, nemcsak hajléktalanoknak.

  • Süle László kollégánk, a szászországi Lipcsében látogatta meg az egyik legjobb magyar labdarúgót, Gulácsi Pétert, akinek a focicsapata a Bundesliga tagja. A focin kívül a Gulácsi házaspár másik szenvedélye az állatok és az állatvédelem, és nem csupán a szeretetükkel segítenek az állatokon, sokat adományoznak is.

Legnézettebb videók