Műsorújság
RTL Most

Részvételi szabályzat

Az M-RTL Zrt. (1222 Budapest Nagytétényi út 29.) (továbbiakban: RTL), valamint a Telekom New Média Zrt. (1222 Budapest Nagytétényi út 29.) (a továbbiakban: TNM) által szervezett és a “Love Island – Találd meg a szerelmed” című televíziós műsorhoz (továbbiakban: Műsor) kapcsolódó, az “RTL 24” megnevezésű applikáción/alkalmazáson (a továbbiakban: Applikáció) keresztüli szavazás szolgáltatásának leírása és szabályai.

Az Applikáció kizárólag internetkapcsolat megléte esetén működtethető. Az Applikáció működtetéséhez szükséges internetkapcsolat használata adatforgalmi költségekkel járhat, melyekért sem az RTL, sem a TNM nem vállal felelősséget (azaz a felmerülő adatforgalmi költségek megtérítésére sem RTL, sem TNM nem kötelezhető).

A szolgáltatás lényege, hogy az alábbiakban ismertetett folyamat során a felhasználók/résztvevők leadott szavazataik által kifejezhessék véleményüket a “Love Island – Találd meg a szerelmed” c. műsorral kapcsolatban.

Az Applikáción keresztül kizárólag az RTL MOST felületén regisztrált VAGY Facebook profillal rendelkező VAGY Google fiókkal rendelkező ÉS ezekkel a profilokkal az Applikációba sikeresen belépett felhasználók vagy az Applikációban regisztrált felhasználók tudják szavazataik leadásával véleményüket kifejezni. „Regisztrációt” és/vagy "Belépést" követően a szavazás keretében a felhasználók/résztvevők az Applikáció keretrendszerében található „SZAVAZÁS” elnevezésű funkcióban kiválaszthatják, hogy a valóságshowban szereplő játékosok közül melyik játékos a szimpatikusabb számukra, illetve a "SZAVAZÁS" elnevezésű funkcióban az ott szereplő kérdések kapcsán az előre felprogramozott válaszadási lehetőségek közüli választással véleményt nyilváníthatnak.  

A szavazások végeredményét az Applikáción keresztül leadott szavazatok összesített darabszáma határozza meg.

14 éven aluliak a szavazásban törvényes képviselőjük hozzájárulásával vehetnek részt.

I. Alapfogalmak

1. " Love Island – Találd meg a szerelmed" vagy Műsor: az elsősorban az RTL Klub elnevezésű televíziós csatornán sugárzásra kerülő televíziós műsor (valóságshow), amellyel kapcsolatban többek között az RTL, valamint jelen szabályzatban foglalt szavazáshoz kapcsolódóan a TNM, mint szervező jogosult kötelezettségeket vállalni.

2. Applikáció: az “RTL 24” megnevezésű applikáció/alkalmazás.

3. A Műsor indulása: 2019-09-01

4. A Műsor befejezése: A Műsor mindaddig tart, amíg a játékosok közül ki nem kerül a győztes pár (egy fiú és egy lány) személye az egyes „SZAVAZÁS”-i etapok alapján.

5. Játékosok: azok a természetes személyek, akik jelentkeztek és bejutottak a Love Island - Találd meg a szerelmed című műsorba.

6. Felhasználó/résztvevő: Minden olyan természetes személy, aki az IOS és/vagy az ANDROID alkalmazásáruházakból letöltötte az Applikációt és az Applikációban található "Belépés" funkcionalitásnál található "Regisztrációs" folyamatot elvégezte vagy érvényes FACEBOOK vagy RTL MOST profillal vagy Google fiókkal rendelkezik; igénybe veszi a „SZAVAZÁS” szavazás funkcionalitást és ott véleményt nyilvánít/szavaz.

7. A Műsorral kapcsolatos szavazások

A Műsorral kapcsolatos szavazás szolgáltatás, elérhető az Applikáción keresztül (azon belül a „SZAVAZÁS” funkció menüpontban).

Az Applikáció IOS és/vagy ANDROID platformok alkalmazásáruházaiban található. Az Applikáció ingyenesen elérhető azon felhasználók/résztvevők számára, akik érvényes hozzáféréssel rendelkeznek az IOS és/vagy ANDROID platformok alkalmazásáruházaihoz, valamint rendelkeznek INTERNET hozzáféréssel. Az ingyenesség minden esetben arra vonatkozik, hogy az Applikáció tulajdonosa az egyes áruházakból való letöltésekor díjat nem szed be, az Applikáció használata közben keletkező adatforgalomra az ingyenesség nem értendő, az költségekkel járhat.

Az Applikációban található menürendszer és információ eléréséhez az Applikációba történő sikeres belépés szükséges.

A szavazás szolgáltatások kizárólag az alábbiakban kifejtettek szerinti érvényes regisztrációval rendelkező felhasználóknak/résztvevőknek érhetőek el a belépés funkcióval.

Érvényes regisztráció/Belépés az Applikációba

7.1. Minden felhasználó/résztvevő, aki rendelkezik érvényes „FACEBOOK” regisztrációval, és a „Belépés Facebookkal” gombra lép, azonnal be tud lépni, abban az esetben, ha az eredeti beállításaiban engedélyezte ezt a funkciót a FACEBOOK felhasználói oldalán.

7.2 Minden felhasználó/résztvevő, aki rendelkezik érvényes „RTL MOST” profilhoz kapcsolódó regisztrációval, és a „Belépés RTL MOST PROFILLAL” gombra lép, azonnal be tud lépni, amennyiben az „RTL MOST” profiljához tartozó email címét és jelszavát helyesen megadja.

7.3 Minden felhasználó/résztvevő, aki rendelkezik érvényes „Google” fiókhoz kapcsolódó regisztrációval, és a „Belépés Google PROFILLAL” gombra lép, azonnal be tud lépni (felhasználónév/email/telefonszám), ha az eredeti beállításaiban engedélyezte ezt a funkciót.

7.4 Minden olyan felhasználó/résztvevő, aki a 7.1, a 7.2 és a 7.3 pontokban rögzített módon nem tud belépni az Applikációba, a „REGISZTRÁCIÓ” gomb segítségével érvényes regisztrációt tud generálni. A regisztráció minden esetben a készülékek alapértelmezett böngészőablakában történik meg, mely szintén adatforgalmat generál. A felhasználó a regisztráció után a 7.1, 7.2 és 7.3 pontokban rögzítettek szerint tud az Applikációba belépni.

8. A Műsorhoz kapcsolódó szavazások típusai:

A Love Island - Találd meg a szerelmed című műsorban több szavazás formátumot különböztetünk meg az alábbiak szerint:

8.1 – Közvéleménykutatás:  példa: döntsd el, hogy ki a ………… szereplő. Ebben a szavazási formátumban a felhasználók/résztvevők által az Applikációban a „SZAVAZÁS” funkcióban leadott szavazatok nem befolyásolják a Műsorban szereplő játékosok személyét elsődlegesen. 

 

8.2 – Beszavazás: a két (vagy több) érkező fiú vagy lány közül ki szerepeljen a műsorban? Ebben a szavazási formátumban a felhasználók/résztvevők által az Applikációban a „SZAVAZÁS” funkcióban leadott szavazatok döntően befolyásolják a Műsorban szereplő játékosok személyét. 

 

8.3 – Randiszavazás: példa: kivel menjen randizni a kiválasztott szereplő? Ebben a szavazási formátumban a felhasználók/résztvevők által az Applikációban a „SZAVAZÁS” funkcióban leadott szavazatok nem befolyásolják a Műsorban szereplő játékosok személyét. 

 

8.4 – Szavazás: szavazz a kedvenc párodra! Ebben a szavazási formátumban a felhasználók/résztvevők által az Applikációban a „SZAVAZÁS” funkcióban leadott szavazatok döntően befolyásolják a Műsorban szereplő játékosok személyét.  Az utolsó helyeken végző páros(ok) veszélybe kerülhet(nek).

 

8.5 – Mentőöv szavazás – Szavazz a kedvencedre! Ebben a szavazási formátumban a felhasználók/résztvevők által az Applikációban a „SZAVAZÁS” funkcióban leadott szavazatok döntően befolyásolják a Műsorban szereplő játékosok személyét.  Az utolsó helyen végző játékos vagy játékosok kiesik vagy kieshetnek a Műsorból.

 

 

8.6 – Döntős szavazás.

Ebben a szavazási formátumban a felhasználók/résztvevők által az Applikációban a „SZAVAZÁS” funkcióban leadott szavazatok döntően befolyásolják a Műsorban szereplő játékosok személyét. A szavazás lezárása után a Műsor egy pontján kiderül, hogy melyik páros nyerte meg a Love Island - Találd meg a szerelmed című műsor fődíját. 

 

II. A SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA

1. A „SZAVAZÁS”- általános bemutatása:

 „SZAVAZÁS” szolgáltatás célja, hogy a felhasználók/résztvevők szavazatukkal a Műsorban résztvevő játékosok közül a számukra szimpatikus szereplőt vagy szereplőket szavazatukkal segítsék, és ezzel továbbra is biztosítsák számára/számukra a Love Island - Találd meg a szerelmed című valóságshow-ban való szereplést, részvételt annak érdekében, hogy az adott játékos/játékosok megnyerhessék a Love Island - Találd meg a szerelmed című műsor főnyereményét.

A Műsorban maradó játékosok személyének megállapítása a felhasználók/résztvevők által az Applikációban a „SZAVAZÁS” funkcióban leadott szavazatszámok összesítése után történik, azaz a szavazás döntően befolyásolja a Műsor menetét és az abban szereplő, a Műsorban maradó játékosok személyét. Minden felhasználó/résztvevő a „SZAVAZÁS” szolgáltatásban egy adott kérdéssel vagy szavazással kapcsolatban (8.1; 8.2; 8.3; 8.4; 8.5; 8.6) 1 érvényes szavazattal rendelkezik; azaz amennyiben 8.1; 8.2; 8.3; 8.4; 8.5; 8.6 alapján több kérdés kerül a SZAVAZÁS funkcióba, ott a kérdések számától függ a szavazati szám, azzal hogy 1 kérdésre 1 érvényes szavazat adható le, az Applikáció zárt rendszerébe beérkező szavazatokat tekintjük érvényes szavazatnak.

1.1 A „SZAVAZÁS” szolgáltatás igénybevételének időbelisége:

Minden esetben a televíziós Műsorban értesülhetnek a felhasználók/résztvevők azon játokosok személyéről, akik szerepelnek az adott szavazásban a „SZAVAZÁS” funkción belül.

Az aktuális szavazás indításának időpontja minden esetben a műsorvezető által vagy képernyős feliratban bemutatva kerül közlésre a televíziós Műsor során.

Az egyes szavazási etapok lezárása a Műsorban elhangzott időpontban történik. A lezárás időpontja nem mindig a Műsor ideje alatt történik.

 

 

1.2. A szavazás érvényessége

Az aktuális szavazás időtartamának kezdete előtt és befejezése után érkezett szavazatok érvénytelenek. Az egyes játékosokra a felhasználók/résztvevők által az Applikációban a „SZAVAZÁS” funkcióban leadott szavazatok akkor kerülnek az aktuális szavazásban szereplő játékosokra leadott szavazatok számába beszámításra, amennyiben azok a Műsorban elhangzó szavazás lezárásáig (a lezárás lehet a műsor aktuális epizódjának vége után is, egy meghatározott időpont, tehát nem biztos, hogy a Műsor ideje alatt zárul az adott szavazás) az Applikációból a TNM által üzemeltetett technikai rendszerbe ténylegesen megérkeznek.

Az RTL és a TNM nem vállalnak felelősséget azon esetekért, amikor felhasználó/résztvevő nem rendelkezik INTERNET hozzáféréssel, vagy a hozzáférés sebessége, az adatátvitel megszakadása nem teszi lehetővé, hogy érvényes szavazatot adjon le.

Az RTL és a TNM fenntartják a jogot arra vonatkozólag, hogy egy-egy szavazási etapon belül részeredményeket közöljenek, illetve az egyes szavazási etapokon belül részszavazásokat indítsanak és zárjanak le, ebben az esetben az élő televíziós Műsorban elhangzó időpontok és közlések az irányadók. Az egyes esetleges részszavazások is minden esetben véleménynyilvánításnak minősülnek, amelyek döntően befolyásolják a Műsor menetét és az abban szereplő játékosok személyét.

1.3. A „SZAVAZÁS” szavazási eredmények felügyelete, rögzítése

 

A 8.2; 8.4; 8.5; 8.6 típusú szavazás során a „SZAVAZÁS” funkcióban lebonyolított szavazás eredményét közjegyző felügyeli és dokumentálja, majd megállapításait jegyzőkönyvben rögzíti.

 

III. Adatkezelés

Résztvevő kijelenti, hogy az Európai Parlament és Tanács természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló 2016/679/EU rendelete alapján a jelen szabályzatban foglalt adatkezelés alapjaként a Rendelet 6. cikk (1) bekezdés a.) pontját tekinti (az adatkezelés jogalapja az érintett hozzájárulása).

A felhasználó/résztvevő az Applikációban történő regisztrációval vagy a FACEBOOK-profillal vagy az RTL MOST PROFILLAL vagy Google fiókkal az Applikációba történő belépéssel engedélyezi és önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az RTL, valamint TNM a szavazás szervezése és eredményes lebonyolítása céljából a felhasználó/résztvevő által megadott személyes adatait a jogszabályoknak megfelelően kezelje.

A résztvevő kijelenti/Facebook-profil, RTL MOST PROFIL illetve Google fiók belépéssel, illetve az Applikációba történő regisztrációval elismeri, hogy a szavazás feltételeit megismerte, azokat elfogadta, a szavazáshoz kapcsolódó adatkezelés célját megértette és mindenre tekintettel, megfelelő tájékoztatáson alapuló, önkéntes és kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az általa megadott személyes adatokat az RTL valamint TNM a szavazások lebonyolítása érdekében nyilvántartsa, kezelje és feldolgozza.

A résztvevő az Applikációban történő regisztrációval vagy a FACEBOOK-profillal vagy az RTL MOST PROFILLAL vagy Google fiókkal az Applikációba történő belépéssel engedélyezi és önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy amennyiben részére nyeremény kerül kisorsolásra a TNM és/vagy RTL emailen vagy Facebook üzenetben vagy telefonon értesítse nyereménye tárgyáról, illetve a nyeremény átvételének feltételeiről.

A résztvevő az Applikációban történő regisztrációval vagy a FACEBOOK-profillal vagy az RTL MOST PROFILLAL vagy Google fiókkal az Applikációba történő belépéssel engedélyezi és önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló, kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a nyeremény(ek) átadásáról televíziós felvétel készüljön, melyen a nyeremény átadása rögzítésre kerül, amely az RTL Magyarország portfóliójába tartózó televíziós csatornákon korlátozás nélkül bemutatható.

A Facebook-profillal történt regisztráció során megadott profilkép felhasználására adott engedéllyel résztvevő tudomásul vette, hogy képmásának az Applikációhoz kapcsolódóan történő felhasználásához hozzájárul és a felhasználásáért ellenszolgáltatásra nem jogosult. Résztvevő továbbá tudomásul veszi azt is, hogy sem az RTL, sem pedig a TNM nem köteles a képmása megjelenítésére.

A Résztvevő az RTL-től, valamint TNM-tól bármikor tájékoztatást kérhet adatai kezeléséről, és kérheti azok helyesbítését, törlését. Abban az esetben, ha a Résztvevő adatai jövőbeli felhasználáshoz mégsem kíván hozzájárulni, nevének és lakcímének megadásával írásban bármikor korlátozás nélkül és ingyenesen kérheti adatai törlését a nyilvántartásból az RTL, valamint TNM alábbi címén vagy elérhetőségén: Bp. XXII. Nagytétényi u. 29. sz. email: Help@rtlmost.hu vagy adatvedelem@rtl.hu

Az adatbázis harmadik félnek nem kerül átadásra.

Az RTL a hatályos szabályozással összhangban, ezen adatokat mindaddig kezeli, amíg az adatkezelési cél fennáll, illetve amíg a résztvevő a hozzájárulását vissza nem vonja.

A TNM a hatályos szabályozással összhangban, ezen adatokat mindaddig kezeli, amíg az adatkezelési cél fennáll, illetve amíg a résztvevő a hozzájárulását vissza nem vonja.

TNM adatkezelési szabályzata az alábbi internetes linken érhető el:

https://www.telekomnewmedia.hu/doc/adatvedelmi_tajekoztato.pdf

RTL adatkezelési szabályzata az alábbi internetes linken érhető el:

https://www.rtl.hu/adatvedelem

V. A SZOLGÁLTATÁS technikai kivitelezése

A szavazás önálló számítástechnikai rendszeren fut.

A szolgáltatás a Telekom New Média Zrt (1222 Budapest, Nagytétényi út 29.) és az M-RTL Zrt. (1222 Budapest, Nagytétényi út 29.) által üzemeltetett egyedi fejlesztésű műszaki, informatikai rendszereken keresztül érhető el.

A szolgáltatáshoz kapcsolódó szavazás előírásoknak megfelelő lebonyolítását a TNM a mindenkori hatályos törvények és egyéb jogszabályok betartásával szavatolja.

A hivatalos Szabályzat hozzáférhető a műsor honlapján, a https://rtl.hu/rtlklub/loveisland/ oldalon, illetve a TXT 631. oldalán. Az RTL és a TNM fenntartja a Szabályzat egyoldalú módosításának jogát, amely a fenti szerinti helyeken kerül közzétételre.

VI. Ügyfélszolgálat, információk, elérhetőségek

A szolgáltatással kapcsolatban a TNM a +36 (1) 372 49 50 -es telefonszámon elérhető ügyfélszolgálatánál lehet érdeklődni az, a beérkező hívásokat a TNM rögzíti. A TNM a beérkező kérdéseket, észrevételeket feldolgozza és az egyes hívókat minden esetben visszahívja, a beérkező észrevételekről, kérdésekről a TNM ügyfélszolgálata egyedi sorszámmal ellátott listát vezet. TNM ügyfélszolgálata a hívó által megadott hívószámon hívja vissza az ügyfeleket.

Kelt: Budapest, 2019. szeptember 01.

 

 

Legnézettebb videók