Műsorújság
RTL Most

Túl a forgatások felén

Májusban kezdtünk dolgozni a Keresem a családom műsoron, júniusban a rengeteg jelentkezést dolgoztuk fel és már nyomoztunk, júliusban a nyomozás mellett már forgattunk is, augusztusban már több családtagot is összehoztunk egymással és készültek az első filmek, mostanra pedig lassan összeáll minden történetünk.
Sokan kérdezik, hogy hányan dolgozunk együtt, kik segítik Lilu munkáját. Ha csak a közvetlen csapatot nézzük, akkor négy operatőr, két technikus, egy gyártásvezető, egy szerkesztőségi asszisztens, három gyakornok-szerkesztő, két szerkesztő, két felelős szerkesztő, egy főszerkesztő és egy producer – ez a szűken vett csapat. De ha azt kellene megmondanunk, hogy hányan vesznek részt a keresésben, akkor ez a létszám akár meg is négyszereződhet. Magyarországon az eltűnt, családjukat elhagyó, évtizedekkel ezelőtt külföldre költöző, vagy örökbe adott embereket nagyon nehéz megtalálni. Számos esetben fel kellett adnunk a kutatást, mert reménytelen volt. Ám sokszor jártunk sikerrel még teljesen reménytelennek tűnő helyzetben is. A sikerünk ilyenkor életeket, sorsokat fordított meg, fordított jobbra.Az első filmeket már megnéztük – és bizony a hatása alá kerültünk, pedig számunkra nem volt meglepetés a történet vége, hiszen az értekezleteken pontról pontra követtük, hogy kiket választottunk ki, hogy áll a nyomozás, sikerült-e megtalálni, akit kerestünk és eljutottunk-e minden fontos helyszínre. Mégis, amikor megnéztük az első néhány elkészült filmet…

 
Szinte szóhoz sem jutottunk. Mert látni ezeknek az embereknek a vágyát, erőfeszítéseit, akaratát, hogy oly sok idő után átölelhessék rég nem látott vagy szinte sohasem ismert rokonukat – ez felemelő érzés volt.

A stáb gőzerővel készül a novemberi premierre, még számos forgatás áll előttünk és még nem találtunk meg mindenkit, akinek a keresésébe belekezdtünk. Vajon lesznek olyan részek, amelyekben nem lesz happy end? Lesz olyan, hogy minden erőfeszítésünk ellenére sem mi, sem a velünk dolgozó szervezetek, sem a nekünk dolgozó nyomozók nem jutnak az illető nyomára? Lesz olyan, hogy megtaláljuk, de az illető nem akarja a találkozást?

November közepén minden kiderül, amikor is Liluval indul a Keresem a családom!

Szerkesztőség

 

Munkatársak:

Lilu (Kovalcsik Ildikó) – műsorvezető 
Máté Krisztina - producer
Hadas Krisztina - főszerkesztő
Korn Anita – felelős szerkesztő
Keleti Andrea - felelős szerkesztő
Szabados Viktor - szerkesztő
Kéky Kira - szerkesztő
Gröger Dia - gyártásvezető 
Rákosi Katalin - szerkesztőségvezető
Benke Ottó - operatőr
Rácz Balázs - operatőr
Jeremiás Attila - operatőr
Ádok Róbert - operatőr
Botházi Csaba – hangmérnök, technikus 
Tárczy Eszter – szerkesztőasszisztens
Tomán Szonja – szerkesztőasszisztens
Bolfert Richárd – szerkesztőasszisztens

Legnézettebb videók