KERESÉS search-close

Spoorloos – segítséget kaptunk Hollandiából

szerző:
2015.09.11. 10:00
Minden évben legalább kétezren jelentkeznek Hollandiában a „Keresem a családom” (Spoorloos) című műsorba, amely 1990-ben indult hódító útjára – mondta el Wil van den Bongaardt, az eredeti, holland műsor kutatócsoportjának vezetője, amikor Magyarországra látogatott és részt vett stábunk egyik munkaértekezletén.
Spoorloos – segítséget kaptunk Hollandiából
Hollandiában egy évben 3 évad „Keresem a családom” műsor van. Az eredetileg, 15 éve megalkotott koncepció szerint nem családtagokat hoztak össze, hanem régi barátokat, ismerősöket. Aztán egyszer az egyik szereplőjük megkérdezte, hogy ha a barátját megtalálták, akkor meg tudják-e találni a bátyját is, aki Kanadába emigrált. Mondták, hogy persze. Azóta  csak családtagokkal foglalkoznak, mert érzik, hogy abban sokkal több az érzelem. 

Spoorloos – segítséget kaptunk Hollandiából

Vannak keresések, amik csupán percekig tartanak, de volt már nem egyszer olyan is, hogy 1-2 évig is eltartott egy kutatás – mondta a holland szakember. Mára több mint 1000 családot egyesítettek újra a holland műsor keretében úgy, hogy ezt a képernyőn is láthattak az emberek. Ám az is gyakori, hogy megtalálják ugyan a keresett személyt, de ő nem akar semmiféle kapcsolatot a keresővel, illetve természetesen vannak sikertelen keresések is, hiszen nem lehet mindenkinek a nyomára akadni civilként. Minden évadban megfilmesítenek 1-2 ilyen, befejezetlen történetet is. 

Spoorloos – segítséget kaptunk Hollandiából

Hollandiában a sorozat nagyon sikeres, egy állami csatornán közvetítik, ahol minden év elején eldöntik, mely az az 5 műsor, ami főműsoridőben fog náluk futni. A Spoorloos pedig mindig bekerül, olyan biztos pont már a nézőknek, mint a híradó és a reggeli hírek. Mostanra a „Keresem a családom” Hollandia legnézettebb televíziós műsorává nőtte ki magát. 

Hollandiában a történetek nagyon nagy része örökbefogadás miatt keresett családtagokról szól. Ennek az az oka, hogy Hollandiában - főleg Új-Zélandról, Kínából, Indiából - sok gyermeket fogadtak örökbe. 

Spoorloos – segítséget kaptunk Hollandiából

Íme az egyik legkülönlegesebb holland történet!

Az egyik örökbefogadott jelentkező kereste az édesanyját a Távol-Keleten. Meg is találták a papírjain feltüntetett nőt, de a DNS teszt eredménye azt mutatta, hogy ők semmiképp nem lehetnek rokonok. Ám ezt hallva a jelentkezőben felmerült a kérdés: nem lehet, hogy akkor őt elcserélték a repülőgépen, és érkezéskor valaki más papírjait kapta meg?  Mint kiderült, ez pontosan így történt. Megkeresték az azon a gépen utazó csecsemőket (akik holland családoknál nevelkedtek és addigra már mind felnőttek voltak) és elvégezték rajtuk is a DNS tesztet, hátha az egyikük megegyezik a megtalált anyukával. És – ahogy sejthető - az egyik valóban telitalálat volt! 

Ezután végre a jelentkező igazi anyukáját is megtalálták. 

Nálunk a sorozat novemberben kezdi az első évadát, már számos családegyesítésen vagyunk túl. 

Lilu testvéreket, gyermekeket és szülőket hozott össze – már a forgatás alatt hullottak a könnyeink, különleges történetekben nálunk sincs hiány! 

Tartsanak velünk novemberben, mert csodás egymásra találásoknak lehetnek tanúi! 


Blogunkan pedig mindent megtudhatnak arról, miként zajlik a szerkesztőség munkája, hogyan keresik az eltűnt személyeket a világ körül, sőt, szakértőnk bejegyzésein keresztül többet is megtudhat a családok szétszakadásának és újraegyesülésének pszichológiájáról!
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való