Műsorújság
RTL Most

25 év után talált egymásra az ikerpár, és amit együtt létrehoztak, az csodálatra méltó

Samantha Futherman és Anais Bordier úgy élték le életük első 25 évét, hogy mit sem sejtettek a másik létezéséről. A kocka 2012-ben fordult meg, amikor Anais saját magát látta egy olyan felvételen, amelyen ő soha nem szerepelt.

Anais Bordier életét 2012-ben legjobb barátja felfedezése forgatta fel fenekestül, amikor is Kelsang Dongsar először meglátta a francia lány kiköpött mását  a High School Virgin című videóban. A fiatal nő a kezdeti sokk után elhatározta, hogy egy közösségi oldal segítségével felkeresi az idegen lányt, aki furcsa módon teljesen úgy néz ki, mint ő.

Hosszas keresgélés után Amerikában talált rá a színésznőre, akiről kiderült, hogy -többek között- az Egy gésa emlékiratai című filmben is szerepelt. Samantha Futerman 1987. november 19-én,  Busanban (Észak Korea) született, és őt is adoptálták Anaishoz hasonlóan. Ezután nem volt kérdéses a két koreai nő számára, hogy ikernővérek, és életük ezentúl összakapcsolódik.


Forrás: people.com

A nővérek próbáltak mindent megtanulni egymástól, és tapasztalataikat  nemcsak egy könyvben írták le, hanem a hihetetlen történetről egy díjnyertes dokumentumfilmet is forgattak Twinsters címmel.

A film sikere miatt, vagy talán A két Lotti című regényhez hasonló lehengerlő történetük következményeként, egyre több ember kezdte megosztani tapasztalatait az adoptálásról. Az ikrek ekkor észrevették, hogy milyen rossz az örökbeadásról szóló kommunikáció, és elhatározták, hogy tesznek valamit ennek javításáért.

 
Kép: nydailynews.com

Végül az ikerpár egy non-profit szervezetet hozott létre az adoptált emberek megsegítésére, amibe Samantha bevette a szintén adoptált Jenna Ushkowitzot (a Glee sztráját) is, akivel közösen létrehozták a The Kindred Foundation-t.

A szervezet célja, hogy online kommunikációval tartsa fent a kapcsolatot az adoptáltak között. Így bárki könnyen felveheti a kapcsolatot a másik féllel, vagy egyszerűen megkeresheti születési időpontját. Az ikrek azt remélik, hogy ezzel a kezdeményezéssel megkönnyíthetik az adoptáltak és családjaik életét. 

Ha Ön is keres valakit, és nem akar addig várni, míg meg nem látja őt egy váratlan felvételen, jelentkezzen a Keresem a családom!-ba, és mi segítünk, hogy egymásra találhassanak.

Forrás: people.com

Legnézettebb videók